Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Tart od pudinga i borovnica

Kremasti kolač od borovnica sa prhkim testom

oko 10 Porcija/e

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Tart od pudinga i borovnica

Za kalup za tart sa odvojivim dnom (35 x 11 cm):

malo masnoće

Prhko testo:

150 g pšeničnog brašna
na vrh noža Dr. Oetker Praška za pecivo
50 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
100 g margarina ili maslaca
1 kašika vode

Nadev:

0,5 kesice Dr. Oetker Krem pudinga sa ukusom vanile
250 ml mleka
250 g borovnica

Priprema

Priprema

1

Namastite kalup za tart. Zagrejte rernu na 180° (vreo vazduh 160°C).

2

Prhko testo

Za testo pomešajte brašno s praškom za pecivo u posudi. Dodajte redom preostale sastojke i mikserom (lopaticama) izmesite testo najpre na najnižoj, a potom na najvećoj brzini. Razvucite testo na lagano pobrašnjenoj radnoj površini u pravogaoni oblik (40 x 15 cm). Potom testo namotajte na oklagiju, odmotajte preko kalupa za tart i lagano utisnite ivice. Viljuškom više puta probodite dno. Stavite kalup na rešetku u rernu. Nivo: sredina rerne Vreme pečenja: oko 20 min. Ostavite tart u kalupu, da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.

3

Nadev

Puding pripremite s mlekom prema uputstvu sa kesice i premažite preko testa. Proberite borovnice, operite ih i dekorativno raspodelite po krem pudingu. Tart izvadite iz kalupa i stavite na tacnu za torte.