Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Španska torta sa smokvama

Prava poslastica za ljubitelje smokava

1 Torta

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Španska torta sa smokvama

Kalup sa štipaljkom:

malo masnoće

Mešeno testo:

150 g pšeničnog brašna
na vrh noža Dr. Oetker Praška za pecivo
80 g mekog margarina ili maslaca
50 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 žumance

Nadev:

300 g svežih smokava

Mućeno testo:

125 g mekog margarina ili maslaca
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
rendana kora pomorandže
1 jaje
1 belance
100 g pšeničnog brašna
0,5 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
100 g neljuštenog, mlevenog badema

Dodatno:

20 g šećera u prahu

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Podmažite dno kalupa sa štipaljkom. Zagrejte rernu.

2

Mešeno testo

U činiji za mućenje pomešajte brašno sa praškom za pecivo. Dodajte preostale sastojke i sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Oko 2/3 testa razvucite po dnu kalupa. Preostalo testo oblikujte u traku, koju ćete položiti na koru uz samu ivicu kalupa i pritisnuti uz istu do visine od oko 3 cm.Koru izbodite više puta viljuškom. Stavite kalup na rešetku i odmah pecite.

Temperatura rerne o nama 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 160 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Nakon pečenja ostavite koru u kalupu da se malo prohladi.

3

Nadev

Operite smokve, prepolovite ih po dužini, odsecite peteljke i položite polutke na pečenu koru, sa sečenom stranom na dole.

4

Mućeno testo

Penasto umutite maslac ili margarin mikserom (nastavci za mućenje). Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i koru pomorandže, mutite dok ne dobijete vezanu smesu. Dodajte jaje, pa nakon 1/2 minuta i belance, muteći najvećom brzinom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i dodajte u smesu, kratko mutite da se sve sjedini, muteći srednjom brzinom. Na kraju dodajte badem. Sipajte testo preko smokava i poravnajte. Stavite da se peče.

Temperatura rerne o nama 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 160 °C

Nivo rerne: srednja

Nakon pečenja pažljivo odstranite obruč kalupa, kolač odvojite od dna, ali ga ostavite na njemu i položite na rešetku sve dok se potpuno ne ohladi. Pre serviranja pospite šećerom u prahu.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

DR. OETKER KAO POSLODAVAC

Poslodavac po Vašem ukusu

Želimo Vam srdačnu dobrodošlicu u kompaniji Dr. Oetker
0 Odabrali ste