Flag

Sneško Belić mafini

12 Porcija/e
Srednje teško
45
Ova poslastica će ukrasiti vašu novogodišnju trpezu.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1 pakovanjeDr. Oetker Mafina
2jaja
75 mlvode
125 mlulja
0,5 kesiceDr. Oetker Krem pudinga sa ukusom čokolade
2 kesiceDr. Oetker Šlag pene
250 mlmleka hladnog
2 kesiceDr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Mafina
Picture - Dr. Oetker Krem pudinga sa ukusom čokolade
Picture - Dr. Oetker Šlag pene
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Mafini

Poređajte 12 papirnih korpica na pleh. Uključite da se rerna zagreje na 180°C. Smešu za testo sipajte u posudu za mešanje. Dodajte jaja, vodu i ulje. Mutite mikserom dok ne dobijete glatko testo. Komadiće čokolade umešajte u testo. Smesu ravnomerno rasporedite u pripremljene korpice. Pecite u zagrejanoj rerni oko 20 minuta. Kada su mafini pečeni, skinite ih sa pleha i ostavite da se ohlade.

2

Krem fil

Odmerite 150 ml hladnog mleka. Sipajte u odgovarajuću dublju posudu i dodajte polovinu kesice krem pudinga. Masu mutiti mikserom oko pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastaviti mućenje oko 3 minuta maksimalnom brzinom. Mafinima izdubite sredinu i napunite pripremljenim kremom.

3

Dekoracija

Odmerite 130 ml hladnog mleka. Sipajte u odgovarajuću dublju posudu i dodajte šlag penu. Mutite mikserom najmanjom brzinom oko pola minuta, a potom najvećom brzinom oko 3-5 minuta. Premažite mafine, a onda preko šlaga pospite šećer. Dekorišite Sneškom Belićem napravljenim od fondana.