Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Slatko srce sa ogledalo glazurom

Poslastica koja će zasijati kao ogledalce na vašem stolu

1 Porcija

Zahteva određeno umeće 90 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept  Slatko srce sa ogledalo glazurom

Ogledalo glazura:

1 kesica Dr. Oetker Želatin beli mleveni
150 g bombonskog sirupa (glukoznog)
150 g šećera
100 ml vode
150 g bele čokolade
100 ml mleka (zaslađenog kondenzovanog)
bela boja za kolače
Dr. Oetker Boja za kolače crvena

Patišpanj:

200 g kisele pavlake 20% m.m.
100 g šećera u prahu
50 ml ulja
100 g brašna
2 kašičice Dr. Oetker Kakao
1 kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
50 g crne čokolade

Mus od čokolade:

1 kesica Dr. Oetker Želatin beli mleveni
50 ml vode hladne
150 g bele čokolade
300 ml slatke pavlake

Dekorisanje:

Dr. Oetker Dekor Kakao mrvice

Priprema

Priprema

1

Ogledalo glazura

Želatin prelijte vodom i ostavite 10 minuta da nabubri. U sud sipajte glukozni sirup, šećer i vodu. Promešajte i kuvajte 2 minuta nakon što proključa. Nakon dva minuta sklonite sa vatre i odmah dodajte belu čokoladu, zaslađeno kondenzovano mleko, a onda i želatin. Promešajte da se smesa ujednači. Štapnim mikserom malo izmiksajte, a onda procedite. U glazuru prvo dodajte belu boju, a onda boju po želji. Preporučujemo crvenu boju za kolače. Glazuru ostavite da se ohladi na 35-36 °C pre prelivanja deserta. U slučaju da ste planirali tek sutradan da koristite glazuru, ostavite je u frižider i sutradan ponovo zagrejte, najbolje u mikrotalasnoj pećnici.

2

Patišpanj

U sud sipajte kiselu pavlaku pa dodajte šećer u prahu i promešajte. Sipajte ulje i ponovo promešajte. Sjedinite brašno, prašak za pecivo i kakao prah i dodajte prethodnoj smesi. na kraju dodajte istopljenu čokoladu, promešajte i smesu sipajte u podmazan kalup 18 x 26 cm. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 13-15 minuta. Pečeni patišpanj ohladite i isecite srca, malo manja nego što su vam kalupi.

3

Mus

Želatin prelijte vodom i ostavite 10 minuta da nabubri. Belu čokoladu otopite u mikrotalasnoj ili na pari, pa prelijte toplom slatkom pavlakom (100 ml). Mešajte dok se smesa ne ujednači, a zatim dodajte i želatin. Ostatak slatke pavlake (200 ml) lagano/ređe umutite. Dodajte postepeno u čokoladu, mešajte, a potom deo sa čokoladom prespite u slatku pavlaku i promešajte. Sipajte do pola u silikonski kalup i stavite patišpanj koji ste prethodno isekli u obliku srca. Pritisnite u fil, pa istim filom dopunite kalup. Nožem poravnajte i stavite u zamrzivač da se stegne.

4

Nakon par sati izvadite srca iz silikonskih kalupa i stavite na neke manje čaše ili flašice od soka. Prelijte ogledalo glazurom i ostavite da se ona ocedi, a onda pažljivo skinite višak koji je ostao po ivici. Po dnu pospite kakao mrvice.

5

Napomene

• kada se glazura ocedila, pokupite je i čuvajte u frižideru do narednog prelivanja • ako se naprave balončići, iglicom probušite • ako dodajte belu boju u prahu, uzmite prvo malo glazure, promešajte da se boja otopi, pa tek onda sipajte u ostatak glazure, a onda procedite da ne ostanu grudvice • bela boja je potrebna zbog inteziteta boja koje kasnije dodajete • ova količina glazure je dovoljna za jednu standarnu veličinu torte • glazurom se prelivaju zaleđene mus torte

0 Odabrali ste