Slatko srce sa ogledalo glazurom

Poslastica koja će zasijati kao ogledalce na vašem stolu

1 Porcija

Zahteva određeno umeće 90 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Slatko srce sa ogledalo glazurom

Ogledalo glazura:

1 kesica Dr. Oetker Želatin beli mleveni
150 g bombonskog sirupa (glukoznog)
150 g šećera
100 ml vode
150 g bele čokolade
100 ml mleka (zaslađenog kondenzovanog)
bela boja za kolače
Dr. Oetker Boja za kolače crvena

Patišpanj:

200 g kisele pavlake 20% m.m.
100 g šećera u prahu
50 ml ulja
100 g brašna
2 kašičice Dr. Oetker Kakao
1 kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
50 g crne čokolade

Mus od čokolade:

1 kesica Dr. Oetker Želatin beli mleveni
50 ml vode hladne
150 g bele čokolade
300 ml slatke pavlake

Dekorisanje:

Dr. Oetker Dekor Kakao mrvice

Priprema

Priprema

1

Ogledalo glazura

Želatin prelijte vodom i ostavite 10 minuta da nabubri. U sud sipajte glukozni sirup, šećer i vodu. Promešajte i kuvajte 2 minuta nakon što proključa. Nakon dva minuta sklonite sa vatre i odmah dodajte belu čokoladu, zaslađeno kondenzovano mleko, a onda i želatin. Promešajte da se smesa ujednači. Štapnim mikserom malo izmiksajte, a onda procedite. U glazuru prvo dodajte belu boju, a onda boju po želji. Preporučujemo crvenu boju za kolače. Glazuru ostavite da se ohladi na 35-36 °C pre prelivanja deserta. U slučaju da ste planirali tek sutradan da koristite glazuru, ostavite je u frižider i sutradan ponovo zagrejte, najbolje u mikrotalasnoj pećnici.

2

Patišpanj

U sud sipajte kiselu pavlaku pa dodajte šećer u prahu i promešajte. Sipajte ulje i ponovo promešajte. Sjedinite brašno, prašak za pecivo i kakao prah i dodajte prethodnoj smesi. na kraju dodajte istopljenu čokoladu, promešajte i smesu sipajte u podmazan kalup 18 x 26 cm. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 13-15 minuta. Pečeni patišpanj ohladite i isecite srca, malo manja nego što su vam kalupi.

3

Mus

Želatin prelijte vodom i ostavite 10 minuta da nabubri. Belu čokoladu otopite u mikrotalasnoj ili na pari, pa prelijte toplom slatkom pavlakom (100 ml). Mešajte dok se smesa ne ujednači, a zatim dodajte i želatin. Ostatak slatke pavlake (200 ml) lagano/ređe umutite. Dodajte postepeno u čokoladu, mešajte, a potom deo sa čokoladom prespite u slatku pavlaku i promešajte. Sipajte do pola u silikonski kalup i stavite patišpanj koji ste prethodno isekli u obliku srca. Pritisnite u fil, pa istim filom dopunite kalup. Nožem poravnajte i stavite u zamrzivač da se stegne.

4

Nakon par sati izvadite srca iz silikonskih kalupa i stavite na neke manje čaše ili flašice od soka. Prelijte ogledalo glazurom i ostavite da se ona ocedi, a onda pažljivo skinite višak koji je ostao po ivici. Po dnu pospite kakao mrvice.

5

Napomene

• kada se glazura ocedila, pokupite je i čuvajte u frižideru do narednog prelivanja • ako se naprave balončići, iglicom probušite • ako dodajte belu boju u prahu, uzmite prvo malo glazure, promešajte da se boja otopi, pa tek onda sipajte u ostatak glazure, a onda procedite da ne ostanu grudvice • bela boja je potrebna zbog inteziteta boja koje kasnije dodajete • ova količina glazure je dovoljna za jednu standarnu veličinu torte • glazurom se prelivaju zaleđene mus torte

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: