Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Slatki ukrasi

Ukrasni medenjaci

oko 35 kolača

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Slatki ukrasi

Mešeno testo:

250 g mekog brašna
1 kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
75 g mekog maslaca
1 jaje
1 žumance
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
100 g šećera
100 g čokolade za kuvanje rendana
2 kašika/e ruma i malo začina za medenjake

Glazura:

150 g čokolade za kuvanje
30 g maslaca

Ukrašavanje:

1 kutija Dr. Oetker Dekor Šarene mrvice

Priprema

Priprema

1

Priprema

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Redom dodajte preostale sastojke i mikserom (nastavci za mešenje) umesite glatko testo. Ostavite da odstoji u frižideru oko 30 min. Od testa oblikujte valjak debljine oko 3 cm i isecite ga na komade širine oko 2 cm. Od dobijenih komada oblikujte štanglice dužine oko 13 cm i od njih formirajte perece. Perece položite na papirom za pečenje obloženu tepsiju i pecite na sredini prethodno zagrejane rerne.

Temperatura rerne oko 170 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 150 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: srednja

2

Ohlađene perece umočite obostrano u otopljenu čokoladu sa maslacem. Na još vlažnu glazuru sipajte mrvice. Kada se glazura stegne, provucite ukrasne trake kroz perece i ukrasite jelku ili kuću ovim slatkim, jestivim ukrasima!

0 Odabrali ste