Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Slatki ukrasi

Ukrasni medenjaci

o nama 35 Kolača

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Slatki ukrasi

Mešeno testo:

250 g mekog brašna
1 kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
75 g mekog maslaca
1 jaje
1 žumance
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
100 g šećera
100 g čokolade za kuvanje rendana
2 kašike ruma i malo začina za medenjake

Glazura:

150 g čokolade za kuvanje
30 g maslaca

Ukrašavanje:

1 kutija Dr. Oetker Dekor Šarene mrvice

Priprema

Priprema

1

Priprema

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Redom dodajte preostale sastojke i mikserom (nastavci za mešenje) umesite glatko testo. Ostavite da odstoji u frižideru oko 30 min. Od testa oblikujte valjak debljine oko 3 cm i isecite ga na komade širine oko 2 cm. Od dobijenih komada oblikujte štanglice dužine oko 13 cm i od njih formirajte perece. Perece položite na papirom za pečenje obloženu tepsiju i pecite na sredini prethodno zagrejane rerne.

Temperatura rerne o nama 170 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 150 °C

Nivo rerne: srednja

2

Ohlađene perece umočite obostrano u otopljenu čokoladu sa maslacem. Na još vlažnu glazuru sipajte mrvice. Kada se glazura stegne, provucite ukrasne trake kroz perece i ukrasite jelku ili kuću ovim slatkim, jestivim ukrasima!

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste