Flag

Slatki tart od sira

1 Porcija
Srednje teško
60
Pripremite tart od sira sa lisnatim testom i filom od sremskog sira i mlevenih badema.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
500 glisnatog testa
50 gdžema od pomorandže
100 gčokolade za kuvanje
20 gmargarina
100 gpavlake neutralne za kuvanje
20 gmargarina za omašćivanje modli
1 komadžumance za premazivanje
Fil
500 gsira sremskog neslanog
100 gmlevenih badema
3 komadajaja
90 gšećera
1 kašičicaDr. Oetker Arome vanila
1 prstohvatsoli
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
1

U manjoj šerpi na pari otopiti čokoladu sa margarinom i pavlakom. Ostaviti sa strane.

2

Odvojiti belanca od žumanaca. U posudu za mešanje sipati sir, aromu vanile, šećer i žumanca. Dobro promešati da se dobije kompaktna kremasta smesa, dodati bademe i umešati špatulom.

3

U drugu posudu za mešanje staviti belanca sa prstohvatom soli i mikserom napraviti čvrst sneg.

4

Sneg od belanaca postepeno uz lagano mešanje dodati u masu od sira i jaja. Lagano mešati dok se sve ne sjedini.

5

Lisnato testo razvući oklagijom na debljinu od nekoliko milimetara i iseći na komade koji odgovaraju modlama koje koristite. Premazati modlu margarinom, obložiti modlu testom. Testo u modli premazati tankim slojem džema od pomorandžie i otopljenom čokoladom. Preko toga sipati fil.

6

Prekriti testom, dobro prstima zatvoriti šav između dva testa i odstraniti višak. Napraviti nekoliko malih rezova na površini testa i premazati žumancetom umućenim sa malo vode.

7

Tartove peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 do 40 minuta.

8

Nakon pečenja ostaviti da se hlade na sobnoj temperaturi.

9

Servirati posuto prah šećerom.