Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Slatki tart od sira

Pripremite tart od sira sa lisnatim testom i filom od sremskog sira i mlevenih badema.

1 Porcija

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Slatki tart od sira

Sastojci:

500 g lisnatog testa
50 g džema od pomorandže
100 g čokolade za kuvanje
20 g margarina
100 g pavlake neutralne za kuvanje
20 g margarina za omašćivanje modli
1 žumance za premazivanje

Fil:

500 g sira sremskog neslanog
100 g mlevenog badema
3 jaja
90 g šećera
1 kašičica Dr. Oetker Arome vanila
1 prstohvat soli

Priprema

Priprema

1

U manjoj šerpi na pari otopiti čokoladu sa margarinom i pavlakom. Ostaviti sa strane.

2

Odvojiti belanca od žumanaca. U posudu za mešanje sipati sir, aromu vanile, šećer i žumanca. Dobro promešati da se dobije kompaktna kremasta smesa, dodati bademe i umešati špatulom.

3

U drugu posudu za mešanje staviti belanca sa prstohvatom soli i mikserom napraviti čvrst sneg.

4

Sneg od belanaca postepeno uz lagano mešanje dodati u masu od sira i jaja. Lagano mešati dok se sve ne sjedini.

5

Lisnato testo razvući oklagijom na debljinu od nekoliko milimetara i iseći na komade koji odgovaraju modlama koje koristite. Premazati modlu margarinom, obložiti modlu testom. Testo u modli premazati tankim slojem džema od pomorandžie i otopljenom čokoladom. Preko toga sipati fil.

6

Prekriti testom, dobro prstima zatvoriti šav između dva testa i odstraniti višak. Napraviti nekoliko malih rezova na površini testa i premazati žumancetom umućenim sa malo vode.

7

Tartove peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 do 40 minuta.

8

Nakon pečenja ostaviti da se hlade na sobnoj temperaturi.

9

Servirati posuto prah šećerom.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste