Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Sezam Rozen kolač

Štanglice sa filom od mlevenog keksa i susama.

60 štanglica/e

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Sezam Rozen kolač

Fil:

400 g šećera
200 g margarina
250 ml vode
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
300 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
300 g mlevenog susama

Glazura:

100 g čokolade za kuvanje
2 kašika/e ulja

Kore:

1 pakovanje Dr. Oetker Rozen kore

Priprema

Priprema

1

Priprema fila

Kratko ispeći 300 g susama u tiganju uz neprestano mešanje (bez dodavanja masnoće). Nakon hlađenja samleti.

U šerpu sipati 400 g šećera. Karamelizovati šećer na nižoj temperaturi, da ne zagori. Kada šećer dobije lepu karamel boju, dodati 200 g iseckanog margarina i mešati dok se ne otopi. Dodati 250 ml vrele vode uz neprekidno mešanje da se svi sastojci sjedine. Skloniti sa šporeta, dodati 300 g mlevenog keksa, 300 g pečenog mlevenog susama, 1 kesicu burbon vanila aromatizovanog šećera i dobro promešati.

2

Filovanje kora

Toplim filom ravnomerno premazati sve kore, osim poslednje. Kada se malo prohladi, pokriti folijom, pritisnuti i staviti u frižider. Posle nekoliko sati ili sutradan tortu preliti glazurom.

3

Priprema glazure

Otopiti na pari 150 g čokolade za kuvanje (prethodno izlomljene na kockice) sa 3 kašike ulja. Kratko prohladiti i preliti kolač.