Flag

Sezam Rozen kolač

60 štanglica/e
Srednje teško
60
Štanglice sa filom od mlevenog keksa i susama.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Pre prelivanja glazurom, kolač izvaditi iz frižidera i ostaviti bar 15-ak minuta na sobnoj temperaturi da glazura na hladnom kolaču ne bi očvrsnula, pre nego što je ravnomerno razmažete...
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Fil
400 gšećera
200 gmargarina
250 mlvode
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
300 gDr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
300 gmlevenog susama
Glazura
100 gčokolade za kuvanje
2 kašika/eulja
Kore
1 pakovanjeDr. Oetker Rozen kore
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Rozen kore
1

Priprema fila

Kratko ispeći 300 g susama u tiganju uz neprestano mešanje (bez dodavanja masnoće). Nakon hlađenja samleti.

U šerpu sipati 400 g šećera. Karamelizovati šećer na nižoj temperaturi, da ne zagori. Kada šećer dobije lepu karamel boju, dodati 200 g iseckanog margarina i mešati dok se ne otopi. Dodati 250 ml vrele vode uz neprekidno mešanje da se svi sastojci sjedine. Skloniti sa šporeta, dodati 300 g mlevenog keksa, 300 g pečenog mlevenog susama, 1 kesicu burbon vanila aromatizovanog šećera i dobro promešati.

2

Filovanje kora

Toplim filom ravnomerno premazati sve kore, osim poslednje. Kada se malo prohladi, pokriti folijom, pritisnuti i staviti u frižider. Posle nekoliko sati ili sutradan tortu preliti glazurom.

3

Priprema glazure

Otopiti na pari 150 g čokolade za kuvanje (prethodno izlomljene na kockice) sa 3 kašike ulja. Kratko prohladiti i preliti kolač.

  • Pre prelivanja glazurom, kolač izvaditi iz frižidera i ostaviti bar 15-ak minuta na sobnoj temperaturi da glazura na hladnom kolaču ne bi očvrsnula, pre nego što je ravnomerno razmažete...