Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Šareni uskršnji venčići

Šarenilo na trpezi

o nama 6 Kolača

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Šareni uskršnji venčići

Tepsija 40 x 30 cm:

malo masnoće
pšenično brašno
kuhinjski ubrusi
alu-folija

Za testo sa sirom i uljem:

300 g pšeničnog brašna
3 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
80 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
rendana kora pomorandže (1/2 pomorandže)
125 g sira nemasnog
1 belance
80 ml mleka
80 ml jestivog ulja npr. suncokretovog

Dodatno:

1 žumance
1 kašika mleka
100 g badema grubo rendanog ili seckanog (ili pistaćija)
6 jaja i uskršnja boja za jaja

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Podmažite tepsiju i pospite brašnom ili obložite papirom za pečenje. Zgužvajte kuhinjske ubruse, oblikujte "jaja" i uvijte ih u alu-foliju. Zagrejte rernu.

2

Testo sa sirom i uljem

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo u dubljoj činiji. Dodajte preostale sastojke i sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom u glatko testo (ne mesite predugo, inače će se testo lepiti!). Oblikujte testo u rolnu i podelite ga na 6 jednakih delova. Svako parče testa podelite na 3 dela i na blago pobrašnjenoj radnoj površini oblikujte 3 valjka (dužine oko 30 cm) i položite ih jedan pored drugog na radnu površinu. Gornje krajeve malo pritisnite i ispletite pletenicu. Donje krajeve dobro spojite i na tepsiji oblikujte venčić. Na isti način postupite sa preostalih 5 delova testa. Postavite "alu-folija-jaja" u sredinu venčića. Umutite žumance sa mlekom, premažite time venčiće i po ćelji ih pospite rendanim ili seckanim bademima ili pistaćima. Pecite u donjoj trećini rerne.

Temperatura rerne o nama 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 180 °C

Nivo rerne: donja trećina

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. "Alu-folija-jaja" odstranite odmah nakon pečenja i ostavite venčiće da se ohlade na rešetki za kolače. Ofarbajte jaja bojom za jaja prema uputstvu sa kesice i stavite ih pre serviranja u pripremljene venčiće.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste