Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

San od jagoda

Divno kremasto

1 kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept San od jagoda

Mućeno testo:

120 g mekog maslaca
100 g šećera u prahu
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
4 žumanceta
150 g glatkog brašna
2 kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
3 kašika/e mleka

Premazivanje:

4 belanaca
180 g šećera

Fil:

250 ml slatke pavlake
2 kašika/e marmelade od jagoda
2 kašika/e šećera u prahu
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
4 lista/listova Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
sok od limuna (1 limun)
500 g jagoda očišćenih, sitno iseckanih

Posipanje:

malo šećera u prahu

Priprema

Priprema

1

Priprema

Penasto umutite maslac sa šećerom u prahu i vanilin šećerom, postepeno dodajte žumanca. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i dodajte u smesu naizmenično sa mlekom. Testo nanesite na papirom za pečenje obloženu tepsiju (20 x 25 cm). Umutite belanca u čvrst šne, postepeno dodajuci šećer. Šne od belanaca ravnomerno premažite preko testa i stavite da se peče u donjoj polovini zagrejane rerne, otprilike 30 minuta.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: donja

2

Za fil umutite slatku pavlaku sa marmeladom, šećerom u prahu i burbon vanila aromatizovanim šećerom. Želatin pripremite prema uputstvu sa ambalaže, zagrejte sa limunovim sokom i umešajte u slatku pavlaku. Pažljivo dodajte jagode. Koru prepolovite, premažite kremom i spojite. Ostavite sve da odstoji u frižideru oko 2 sata. Kada se fil stegne, isecite kolač na kriške i po želji pospite šećerom u prahu.

0 Odabrali ste