Flag

San od jagoda

1 kolač
Srednje teško
40
Divno kremasto zadovoljstvo - kao san.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Koristite domaću marmeladu od jagoda pripremljenu sa Džemfixom.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Mućeno testo
120 gmekog maslaca
100 gšećera u prahu
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
4 komadažumanca
150 gglatkog brašna
2 kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
3 kašika/emleka
Premazivanje
4 komadabelanaca
180 gšećera
Fil
250 mlslatke pavlake
2 kašika/emarmelade od jagoda
2 kašika/ešećera u prahu
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
4 lista/listovaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
sok od limuna (1 limun)
500 gjagoda očišćenih, sitno iseckanih
Posipanje
malošećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
1

Priprema

Penasto umutite maslac sa šećerom u prahu i vanilin šećerom, postepeno dodajte žumanca. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i dodajte u smesu naizmenično sa mlekom. Testo nanesite na papirom za pečenje obloženu tepsiju (20 x 25 cm). Umutite belanca u čvrst šne, postepeno dodajuci šećer. Šne od belanaca ravnomerno premažite preko testa i stavite da se peče u donjoj polovini zagrejane rerne, otprilike 30 minuta.

Pozicija rešetke: donja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C

2

Za fil umutite slatku pavlaku sa marmeladom, šećerom u prahu i burbon vanila aromatizovanim šećerom. Želatin pripremite prema uputstvu sa ambalaže, zagrejte sa limunovim sokom i umešajte u slatku pavlaku. Pažljivo dodajte jagode. Koru prepolovite, premažite kremom i spojite. Ostavite sve da odstoji u frižideru oko 2 sata. Kada se fil stegne, isecite kolač na kriške i po želji pospite šećerom u prahu.

  • Koristite domaću marmeladu od jagoda pripremljenu sa Džemfixom.