Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Salata od pečuraka

Pikantna salata sa vrganjima

1 Porcija

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Salata od pečuraka

Sastojci:

1,4 kg lisičarki
2 kg vrganja
1,5 litra vode
500 ml vinskog sirćeta crvenog (8%)
150 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Pikant fixa kiselog

Priprema

Priprema

1

Priprema

Operite i odmerite pečurke, odmerite. Pomešajte pečurke i stavite ih u veliku posudu. Vodu sipajte u lonac, dodajte vinsko sirće, šećer i sadržaj kesice Pikantfix-a kiselog. Kada provri kuvajte još 3 – 5 minuta. Vrućom tekućinom prelijte pečurke u posudi i ostavite ih tako da odstoje oko 5 minuta. Potom ocedite pečurke i poslažite ih u tegle. Tekućinu još jednom prokuvajte. Vrućom tekućinom prelijte pečurke u teglama. Tegle zatvorite poklopcima na navoj. Kada se tegle ohlade, čuvajte ih na suvom i hladnom mestu.