Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Saher torta

Pravi čokoladni užitak

12 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Saher torta

Sastojci:

7 jaja
150 g šećera
150 g šećera u prahu
180 g margarina sa maslacem
180 g čokolade otopljene
180 g brašna
1 šipka Dr. Oetker Burbon vaniline šipke
200 g Pekmeza od kajsije

Genaž:

100 g čokolade
80 ml slatke pavlake za kuvanje

Glazura:

400 g šećera
80 ml vode
80 g Dr. Oetker Kakao
80 g crne čokolade
80 ml slatke pavlake za kuvanje
14 g Dr. Oetker Želatin beli mleveni

Dekoracija:

50 g crne čokolade
50 g čokolade sa ukusom limuna

Priprema

Priprema

1

Belanca i šećer staviti u mikser da se umuti, posebno umutiti margarin mikserom, dodati šećer u prahu, žumanca i šipku vanile. Kada se margarin lepo nalupa dodati mu otopljenu čokoladu.

2

Nalupana belanca dodati u margarin mešati špatulom da se sve lepo sjedini, dodati brašno iz tri puta. Dobijenu masu sipati u okrugli rin, pa peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 50 minuta.

3

Glazura

Pomešati šećer i kakao u šerpi u kojoj ćete kuvati glazuru, dodati vodu I slatku pavlaku, sve dobro promešati I staviti na tihu vatru da se kuva. Potopiti želatin u vodu da nabubri, kad glazura provri, skinuti je sa vatre, dodati čokoladu, mešati dok se ne otopi I na kraju dodati želatin uz stalno mešanje žicom, glazuru na kraju procediti.

4

Staviti pekmez sa pola decilitra vode na vatru da se zagreje i prokuva, kad provri smanjiti šporet na tiho i ostaviti 10-ak minuta da kuva.Ispečenu i ohlađenu koru obraditi nožem, skinuti joj hrskavi sloj koji se uhvatio prilikom pečenja i malo oboriti ivice, preseći na pola, pa je zaliti sa pekmezom od kajsija, ostaviti da kora upije pa postupak ponoviti 2-3 puta, staviti gornji deo kore pa tortu zaliti celu jos jednom, ostaviti da se ohladi, a za to vreme staviti slatku pavlaku za kuvanje da provri pa preliti preko čokolade (100 g ) sve lepo sjediniti pa preliti preko prohlađene torte, tortu ostaviti par minuta da višak genaža scuri sa torte pa je preliti glazurom. Ispanirati sa rendanom čokoladom.

5

Otopiti žutu čokoladu i ispisati SACHER preko cele torte.