Flag

Ruby keks torta

12 Porcija/e
Srednje teško
60
Torta sa pečenim biskvitom od crnog brašna, filom od mlevenog keksa i voćnim nadevom.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sable breton od crnog brašna
220 gbrašna tip 1100
150 gputera/maslaca
4 komadažumanca
75 gšećera u prahu
0,5 kesiceDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
0,5 kesiceDr. Oetker Prašak za pecivo
malosoli
kora jednog limuna
Bavarska krema od keksa
300 mlmleka
600 mlslatke pavlake
250 gDr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
75 gšećera
3 komadažumanca
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
3 lista/listovaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
1 kesicaDr. Oetker Šlag pene
Voćni sloj od jagode
400 gsmrznutih jagoda
80 gšećera
50 gputera/maslaca
5 lista/listovaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
Ruby dekoracija
50 gmini keksa
200 gruby čokolade
50 gDr. Oetker Krispi musli sa bademima
10 gbadema štapića
10 gružinih latica
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
Picture - Dr. Oetker Šlag pene
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
1

Sable breton od crnog brašna

U mikser staviti sve sastojke i zamesiti prhko testo. Oblikovati i staviti u providnu foliju i ostaviti da se ohladi. Biskvit masu razvući na malo brašna, prebaciti na pleh sa pekarskim papirom, izbockati testo i ispeći na 180 C 15 minuta. Dok je još vruće iseći testo okruglim kalupima.

2

Bavarska krema od keksa

Prokuvati mleko, 300 ml slatke pavlake i burbon vanilin šećer. Pomešati žumanca i šećer, pa preko njih preliti vrelo mleko i pavlaku, zatim opet promešati i vratiti na vatru. Kuvati do 80 C. Potopiti želatin u hladnu vodu. U vruć krem umešati pripremljen želatin i mleveni keks. Ohladiti na sobnoj temperaturi uz povremeno mešanje. Umutiti ostatak slatke pavlake sa šlag penom. Kada se krema ohladi, u nju umešati umućenu slatku pavlaku sa šlag penom. Ostaviti malo šlaga za dekoraciju.

3

Voćni sloj od jagoda

Potopiti želatin u hladnu vodu. Otopiti jagode sa šećerom i izmiksati štapnim mikserom. U toplo umešati pripremljen želatin i puter, sve pomešati i izliti u pleh obložen providnom folijom.

4

Ruby dekoracija

Ruby čokoladu otopiti i umočiti mini keks u nju, posuti  ih badem štapićima i ružinim laticama. Ostatak čokolade pomešati sa muslijem i viljuškom vaditi musli oblike i ostaviti da se stegnu.
Na gotovu podlogu u kalupu sa acetatnom folijom staviti krem od keksa, insert od jagoda, pa prekriti ostatkom krema. Temperirati ruby čokoladu i izliti je na acetatnu foiju, a traku od čokolade zalepiti oko kolača. Ostaviti da se stegne, pa  potom ukrasiti kolač.