Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Ruštule

Neodoljivo aromatične ruštule, na mediteranski način!

1 Porcija

Jednostavno 45 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Ruštule

Sastojci:

5 jaja
6 kašike šećera
5 kašike ulja
1 kašika rakije
rendana kora limuna
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 kesica Dr. Oetker Praška za pecivo
500 g brašna
ulje za prženje

Za serviranje:

šećer u prahu
džem od pomorandže

Priprema

Priprema

1

Umutiti jaja i dodati šećer da se otopi. Dodati ulje, vanilin šećer, prašak za pecivo, rakiju koru od limuna i brašno, kašiku po kašiku. Napraviti testo tako da bude meko, elastično i da se ne lepi za ruke. Ostaviti da odstoji 10 minuta.

2

Testo razvući oklagijom i iseći radlom u obliku rombova. Svaki romb zaseći po sredini i napraviti otvor kroz koji se provuče jedan od oštrih uglova romba i napraviti „čvor“.

3

Pržiti u dobro zagrejanom dubokom ulju, da testo dobije zlatno žutu boju. Vaditi ih na papirni kuhinjski ubrus da bi se ocedio višak ulja.

4

Služiti hladno, posuto prah šećerom, sa džemom od pomorandže.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste