Flag

Rozen baklava sa lešnikom

14 Porcija/e
Srednje teško
40
Probajte recept za sočnu baklavu sa rozen korama, pečenim lešnicima i čokoladom!
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1 pakovanjeDr. Oetker Rozen kore
100 gčokolade
100 gšećera
400 gpečenih, mlevenih lešnika
1 kesicaDr. Oetker Cimet šećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
200 gputera/maslaca rastopljenog
400 mlvode
400 gšećera
pomorandža - nekoliko kolutova
Picture - Dr. Oetker Rozen kore
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Pripremite fil

Pomešajte sitno seckanu čokoladu, 100 g šećera, pečeni lešnik, cimet šećer i vanilin šećer.

2

Rernu uključite na 180 stepeni.  Kore izvadite iz pakovanja pa po potrebi iskrojite prema posudi za pečenje.

3

Puter rastopite, pa premažite posudu za pečenje u tankom sloju. Postavite prvu koru pa ravnomerno pospite pripremljenim filom od lešnika. Pokrijte sledećom korom pa ponavljajte sve dok imate kora.

4

Na kraju, baklavu isecite oštrim nožem pa prelijte preostalim puterom i pospite filom ako ga je ostalo. Pecite 25 minuta u zagrejanoj rerni.

5

Dok se baklava peče, pripremite sirup: pomešajte 400 ml vode, 400 g šećera i kolutove pomorandže i kuvajte na srednjoj jačini 10-ak minuta. Skuvanim sirupom prelijte vruću baklavu (vruć sirup na vruću baklavu) i ostavite da se ohladi pre serviranja.