Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Rozen baklava sa lešnikom

Probajte recept za sočnu baklavu sa rozen korama, pečenim lešnicima i čokoladom!

14 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Rozen baklava sa lešnikom

Sastojci:

1 pakovanje Dr. Oetker Rozen kore
100 g čokolade
100 g šećera
400 g pečenih, mlevenih lešnika
1 kesica Dr. Oetker Cimet šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
200 g putera/maslaca rastopljenog
400 ml vode
400 g šećera
pomorandža - nekoliko kolutova

Priprema

Priprema

1

Pripremite fil

Pomešajte sitno seckanu čokoladu, 100 g šećera, pečeni lešnik, cimet šećer i vanilin šećer.

2

Rernu uključite na 180 stepeni.  Kore izvadite iz pakovanja pa po potrebi iskrojite prema posudi za pečenje.

3

Puter rastopite, pa premažite posudu za pečenje u tankom sloju. Postavite prvu koru pa ravnomerno pospite pripremljenim filom od lešnika. Pokrijte sledećom korom pa ponavljajte sve dok imate kora.

4

Na kraju, baklavu isecite oštrim nožem pa prelijte preostalim puterom i pospite filom ako ga je ostalo. Pecite 25 minuta u zagrejanoj rerni.

5

Dok se baklava peče, pripremite sirup: pomešajte 400 ml vode, 400 g šećera i kolutove pomorandže i kuvajte na srednjoj jačini 10-ak minuta. Skuvanim sirupom prelijte vruću baklavu (vruć sirup na vruću baklavu) i ostavite da se ohladi pre serviranja.