Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Rolat sa mandarinama

Poslastica koja će vam izmamiti osmeh na licu u sezoni mandarina.

15 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Rolat sa mandarinama

Za patišpanj:

5 jaja
5 kašika/e šećera
80 g brašna
1 kesica Dr. Oetker Praška za pecivo
10 g Dr. Oetker Kakao

Za fil:

400 ml mleka hladnog
1 pakovanje Dr. Oetker Fila za tortu sa ukusom vanile
9 mandarina (srednje veličine)

Za dekoraciju:

50 g Dr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
100 ml mleka hladnog
2 malo Dr. Oetker Limun šećera u prahu
1 mandarina

Priprema

Priprema

1

Patišpanj

U sud sipajte belanca, malo umutite da zapene, pa postepeno dodajte šećer, neprestano muteći. Na kraju dodajte žumanca i još malo mutite. Posebno sjedinite brašno, prašak za pecivo i kakao. Sipajte u umućena jaja i lagano promešajte špatulom.


Preručite u pleh od rerne na koji ste stavili papir za pečenje. Pecite na 200 °C oko 15 minuta. Pečeni patišpanj odmah uvijte zajedno sa papirom i ostavite da se ohladi.

2

Fil

U sud sipajte 300 ml hladnog mleka i dodajte fil za tortu sa ukusom vanile. Mutite mikserom najmanjom brzinom oko pola minuta, a zatim najvećom brzinom oko 3 minuta.


Odvijte ohlađen patišpanj i skinite papir za pečenje. Premažite filom i na širem kraju složite mandarine. Urolajte, pospite limun šećerom u prahu i ukrasite šlag kremom koji ste umutili sa 100 ml hladnog mleka. Dekorišite kriškama mandarine.