Flag

Pužići sa slaninom

24 komada
Srednje teško
30
Pripremite ukusno kvasno testo filovano slaninom i crnim lukom.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Nakon što filujete svaku polovinu testa, testo možete urolati u štrudlu, pa zatim seći na pužiće.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Oprema
2 pleha za pečenje (30 x 40 cm)
Za testo
200 gpoluoštrog brašna
200 gspeltinog brašna
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 ravna kašičicasoli
1 ravna kašičicakima
50 gsira tvrdog rendanog
200 mlmleka mlakog polumasnog
50 mlulja
1 komadjaje
Za fil
200 gcrnog luka
200 gslanine
2 kašika/eulja
50 gparadajza sušenog u ulju
peršun (2 supene kašike naseckanih listova peršuna)
Za namaz i posipanje
otprilike 1 komadjaje
100 gsemena bundeve
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1

Da biste pripremili testo, u činiji pomeštajte oba brašna sa kvascem, dodajte so i kim i sve izmešajte. Dodajte sir, mleko, ulje i jaja i umesite testo rukom. Zamesite testo sa brašnom, pokrijte ga krpom i ostavite na toplom mestu da nadođe oko 45 minuta.

2

Za pripremu fila, sitno iseckajte luk i slaninu i ispržite ih na ulju. Ostavite po strani, umešajte iseckani paradajz i peršun i ostavite da se ohlade.

3

Podelite testo na dva dela. Od svake polovine testa, pomoću oklagije izvaljajte pravougaonik po radnoj površini posutoj brašnom, dimenzija 20 x 30 cm. Nanesite nadev na površinu pravugaonika i ravnomerno ga rasporedite. Oštrim nožem izrežite na 12 jednakih delova i urolajte svaki deo. Obložite pleh papirom za pečenje i poređati isečene pužiće na pleh. Pokrijte krpom i ostavite da testo nadođe oko 15 min. Zatim testo premažite jajetom i pospite semenkama bundeve. Stavite u prethodno zagrejanu rernu i ispecite.

Gornji i donji grejač: 180°C.
Rerna sa ventilatorom: 160°C.
Vreme pečenja: otprilike 30 min.

4

Ostavite puževe da se ohlade i poslužite.

  • Nakon što filujete svaku polovinu testa, testo možete urolati u štrudlu, pa zatim seći na pužiće.