Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Puslica torta sa ribizlama

Sastojci

Sastojci

Za recept Puslica torta sa ribizlama

Kalup sa štipaljkom:

malo masnoće

Mešeno testo:

250 g pšeničnog brašna
65 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
1 jaje
125 g margarina ili maslaca
1 kašika pšeničnog brašna

Nadev:

500 g ribizli crvenih
5 belanaca
175 g šećera
100 g oljuštenog, mlevenog badema
60 g Dr. Oetker Gustin

Priprema

Priprema

1

Priprema

Podmažite dno kalupa sa štipaljkom.

2

Mešeno testo

Prosejte brašno u činiju. Dodajte preostale sastojke za testo i sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom, potom od testa oblikujte loptu.2/3 testa razvijte na dno kalupa kao koru. U preostalo testo dodajte još jednu kašiku brašna i oblikujte dugačku rolnu. Položite je kao rub preko kore u kalupu i pritisnite je uz kalup, pritom povlačite testo prstima na gore, tako da dobijete rub visine od oko 4 cm. Koru više puta izbodite viljuškom, stavite da se predpeče u donjoj trećini rerne.

Temperatura rerne oko 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 180 °C

recipe.preparation.gas oko 170 °C

Nivo rerne: donja trećina

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.

3

Nadev

Operite ribizle, ocedite i skinite ih sa grančica. Belanca umutite u veoma čvrst šne. Postepeno dodajte šećer. Kada se sasvim rastopi, neprestano muteći dodajte badem i gustin, na kraju umešajte ribizle.Izvadite koru iz rerne, odmah sipajte smesu od ribizli i oblikujte je kao kupolu. Vratite u rernu i pecite dok puslica smesa ne dobije zlatno žutu boju.Smanjite temperatura pečenja.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: donja trećina

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Nakon pečenja ostavite kolač oko 1-2 sata da odstoji u kalupu da se ohladi. Tek nakon toga ga pažljivo odvojite od kalupa i premestite na tacnu.