Puslica torta sa ribizlama

Sastojci

Sastojci

Za recept Puslica torta sa ribizlama

Kalup sa štipaljkom:

malo masnoće

Mešeno testo:

250 g pšeničnog brašna
65 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
1 jaja
125 g margarina ili maslaca
1 kašika pšeničnog brašna

Nadev:

500 g ribizli crvenih
5 belanaca
175 g šećera
100 g oljuštenog, mlevenog badema
60 g Dr. Oetker Gustin

Priprema

Priprema

1

Priprema

Podmažite dno kalupa sa štipaljkom.

2

Mešeno testo

Prosejte brašno u činiju. Dodajte preostale sastojke za testo i sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom, potom od testa oblikujte loptu.2/3 testa razvijte na dno kalupa kao koru. U preostalo testo dodajte još jednu kašiku brašna i oblikujte dugačku rolnu. Položite je kao rub preko kore u kalupu i pritisnite je uz kalup, pritom povlačite testo prstima na gore, tako da dobijete rub visine od oko 4 cm. Koru više puta izbodite viljuškom, stavite da se predpeče u donjoj trećini rerne.

Temperatura rerne otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom otprilike 180 °C

recipe.preparation.gas otprilike 170 °C

Nivo rerne: donja trećina

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.

3

Nadev

Operite ribizle, ocedite i skinite ih sa grančica. Belanca umutite u veoma čvrst šne. Postepeno dodajte šećer. Kada se sasvim rastopi, neprestano muteći dodajte badem i gustin, na kraju umešajte ribizle.Izvadite koru iz rerne, odmah sipajte smesu od ribizli i oblikujte je kao kupolu. Vratite u rernu i pecite dok puslica smesa ne dobije zlatno žutu boju.Smanjite temperatura pečenja.

Temperatura rerne otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom otprilike 160 °C

recipe.preparation.gas otprilike 160 °C

Nivo rerne: donja trećina

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Nakon pečenja ostavite kolač oko 1-2 sata da odstoji u kalupu da se ohladi. Tek nakon toga ga pažljivo odvojite od kalupa i premestite na tacnu.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ako dajete svoju saglasnost, kliknite na „Prihvatam“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: