Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Posne urmašice

Uživajte u receptu za tradicionalnu poslasticu.

1 Porcija

Zahteva određeno umeće 50 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Posne urmašice

Testo:

400 ml vode
200 ml ulja
500 g brašna
1 kesica Dr. Oetker Praška za pecivo
50 g oraha

Sirup:

500 ml vode
500 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera

Priprema

Priprema

1

U šerpu sipati vodu, vanilin šećer i šećer ostaviti da provri i kuvati 10-15 minuta. Ostaviti da se hladi.

2

U šerpu staviti ulje i vodu i grejati dok ne provri. Presuti u posudu za mešanje i uz stalno mešanje dodavati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Mešati sve dok se ne dobije elastično testo koje se ne lepi za posudu i ruke.

3

Od testa napraviti kuglice veličine većeg oraha. Rastanjinti svaku lopticu preko renda,  dodati komad oraha i urolati tako da na urmašici ostane šara.

4

Ređati u nauljeni pleh i peći na 180 stepeni 30 minuta, dok ne dobiju rumenu boju.

5

Nakon pečenja urmašice preliti sirupom i ostaviti da se ohlade i upiju sirup.

0 Odabrali ste