Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Pita sa jabukama i šljivama

Sočno i ukusno

1 Tepsija

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Pita sa jabukama i šljivama

Kvasno testo:

200 ml mleka
50 g margarina ili maslaca
375 g pšeničnog brašna
1 kesica Dr. Oetker Kvasca
50 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
1 jaje

Puding krem:

300 g slatke pavlake
400 ml mleka
4 - 5 kašika/e šećera
2 kesice Dr. Oetker Pudinga sa ukusom slatke pavlake

Voćni nadev:

oko 1 kg šljive
400 g jabuke npr. Boskop, Elstar (kiselkaste)
2 kašika/e džema od kajsije
20 g badema iseckanog na listiće

Priprema

Priprema

1

Puding krem

Pripremite puding prema uputstvu sa kesice, ali sa slatkom pavlakom i mlekom.

2

Voćni nadev

Operite šljive i jabuke, ocedite ih i osušite. Šljivama izvadite koštice, polovine gore zasecite. Jabuke oljuštite, iseckajte na četvrtine, izvadite koštice i iseckajte popreko na tanke kriške.

3

Kvasno testo

U maloj posudi ugrejte mleko i u njemu rastopite maslac ili margarin. Prosejte brašno u posudu i pažljivo ga pomešajte sa suvim kvascem. Dodajte ostale sastojke, toplu mješavinu od mleka i masnoće, pa mikserom (nastavci za mešenje) prvo kratko mesite najnižom brzinom, a potom najvećom brzinom otprilike 5 minuta, tako da dobijete glatko testo. Ostavite da odstoji dok se vidno ne uveća. Testo malo pobrašnite pa ga na radnoj ploči još jednom kratko izmesite. Testo izvaljajte na namaštenoj tepsiji (40 x 30 cm), a ispred testa postavite višestruko presavijenu aluminijsku foliju. Kad se puding ohladi, ravnomerno ga razmažite po testu. Testo s kremom ostavite da naraste toliko dok se njegov volumen ne poveća vidno. U međuvremenu pripremite voće.Iseckane jabuke i šljive poslažite dijagonalno kao crepove (šljive okrenite unutrašnjom stranom prema gore) na krem. Gurnite tepsiju u prethodno zagrejanu rernu.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: srednja

4

Džem od kajsija protisnite kroz sito. Pomoću četkice za kolače premažite još vrući kolač i pospite bademima.