Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Panda kapkejk

Kapkejk za decu, sigurno će im se dopasti!

10 kapkejkova

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Panda kapkejk

Testo:

1 kutija Dr. Oetker Cupcake
1 jaje
7 kašika/e ulja
100 ml vode

Za krem:

200 ml hladnog mleka

Punjenje:

50 g lešnika krupno seckanog
1 kašičica meda

Dekoracija:

80 g crne čokolade
50 g kokosovog brašna

Priprema

Priprema

1

Poslažite papirne korpice na tepsiju za pečenje. Podesite rernu na željenu temperaturu i uključite je da se zagreje.

Rerna sa ventilatorom: 180°C.
Gornji i donji grejač: 180°C.

2

Priprema testa

Sipajte smesu za testo u posudu za mešanje i dodajte jaje, ulje i vodu. Ručnom mutilicom ili viljuškom mešajte 2-3 minuta. Ravnomerno rasporedite testo u korpice i stavite da se peče.

Vreme pečenja: oko 20-25 minuta
Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi 15-20 minuta.

3

Priprema gornje dekoracije

Istopite čokoladu. Napravite kupu od papira za pečenje, sipajte čokoladu u kupu i odsecite vrh kupe makazama. Stavite papir za pečenje u tepsiju i iz kupe istisnite čokoladu da napravite oblike za 20 očiju, 20 ušiju i 10 usta. Ostavite da se stvrdnu u frižideru.

4

Oblikovanje i punjenje

Skinite kapicu dubine 1 cm sa kapkejka koristeći kašičicu, tako da ostavite obod od testa. Napravite rupu u kapkejku laganim pritiskanjem kašikom. Pomešajte komadiće lešnika i med, pa sipajte u rupu u kapkejku. Vratite vrhove kapkejka koje ste prethodno skinuli. Napravite krem od hladnog mleka kako prema uputstvu sa pakovanja. Dodajte komadiće čokolade i promešajte kašikom. Premažite kapkejke kremom. Pokrijte kapkejke kokosovim brašnom.

5

Posluživanje

Stavite čokoladne oči, noseve i uši tako da dobijete lik pande na vrhu kapkejka i poslužite.