Flag

Osnovni recept za malu koru za voćni kolač

1 Kora
Jednostavno
40
Recept za voćni kolač sa voćem po izboru.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Ukoliko koristite kalup od belog metala, morate dodatno da ga pospete brašnom, nakon što ga podmažete masnoćom.
Recipe Tips
Molimo Vas da vreme pečenja prilagodite Vašoj rerni. Koru ostavite da odstoji 10 min. u kalupu, zatim je istresite na rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi. Koru po želji nafilujte voćem i prelijte jednim Dr. Oetker prelivom za torte.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kalup za voćni kolač (Ø 22 cm)
malo masnoće
Testo „Sve u jednom“
60 gpšeničnog brašna
1 puna kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
50 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
2 komadajaja
3 kašika/ejestivog ulja npr. suncokretovo
2 kašika/evoćnog sirćeta
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1

Priprema

Prvo zagrejte rernu. Podmažite kalup za voćni kolač (Ø 22 cm).

2

Sirćetno testo

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke za testo i sve mutite mikserom (metlice za mešenje) kratko najmanjom, a potom najvećom brzinom 1 minut, tako da dobijete glatko testo. Rasporedite testo u kalupu, poravnajte i stavite da se peče u donjem delu rerne.

Pozicija rešetke: donja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C

  • Ukoliko koristite kalup od belog metala, morate dodatno da ga pospete brašnom, nakon što ga podmažete masnoćom.
  • Molimo Vas da vreme pečenja prilagodite Vašoj rerni. Koru ostavite da odstoji 10 min. u kalupu, zatim je istresite na rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi. Koru po želji nafilujte voćem i prelijte jednim Dr. Oetker prelivom za torte.