Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Osnovni recept za testo "Sve u jednom"

Mućeno testo za kalup sa štipaljkom

1 Testo

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Osnovni recept za testo "Sve u jednom"

Kalup sa štipaljkom (Ø 26 cm):

malo masti ili margarina

Testo sve u jednom:

100 g pšeničnog brašna
2 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
100 g šećera
100 g omekšalog maslaca ili margarina
3 jaja
1 kašika kakao praha (neslađenog) (za tamno testo)

Priprema

Priprema

1

Priprema

Prvo zagrejte rernu. Podmažite dno kalupa sa štipaljkom (Ø 26 cm).

2

Testo sve u jednom

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i eventualno kakao prahom, prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke za testo i sve mutite mikserom (metlice za mućenje) kratko najmanjom, a potom 2 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Sipajte testo u kalup sa štipaljkom i poravnajte. Stavite kalup na rešetku od rerne i pecite.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: donja

Molimo Vas da vreme pečenja prilagodite Vašoj rerni. Odvojite obruč kalupa i odstranite ga. Koru odvojite od dna kalupa, ali ga ostavite na njemu da se hladi, pritom dno kalupa stavite na rešetku. Koru možete da nafilujete po želji, npr. sa 500 g pripremljenog sezonskog voća kao što su jagode, ribizle ili breskve. Pripremite 1 kesicu Dr. Oetker preliva za torte prema uputstvu sa ambalaže, time prelijte voće i ostavite da se stegne.