Flag

Mramorni puding kolač

1 kolač
Srednje teško
40
Recept za puding kolač sa mandarinama.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umesto mandarina možete da koristite i breskve ili kajsije iz kompota.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kalup sa štipaljkom (Ø 26 cm)
malo masnoće
Mešeno testo
175 gpšeničnog brašna
25 gkakao praha
150 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećera
1 komadjaje
100 gmekog margarina ili maslaca
Fil
2 kesiceDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
2 kesiceDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
100 gšećera
750 mlmleka
100 gčokolade za kuvanje
3 čašekisele pavlake
Nadev
1 kesicaDr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
1 - 2 konzervemandarina (neto po 175 g)
30 gšećera
250 mlsoka od mandarina (iz konzerve, dopunjen vodom)
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer

Pripremiti

Podmažite dno kalupa sa štipaljkom. Zagrejte rernu.

1

Mešeno testo

Prosejte brašno sa kakaom u činiju. Dodajte ostale sastojke i mikserom (nastavci za mešenje) sve dobro umesite prvo najmanjom, a potom najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Malo više od pola testa razvucite po dnu kalupa, više puta izbodite viljuškom.Obložite obručem kalupa. Stavite da se peče na rešetki na sredini rerne i predpecite.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite kolač da se ohladi u kalupu na rešetki za kolače. U međuvremenu pripremite fil.

2

Fil

Prašak za puding pomešajte sa šećerom i Burbon vanilin šećerom i skuvajte puding prema uputstvu sa pakovanja, ali sa samo 750 ml mleka. Ostavite puding da se hladi, povremeno promešajte. Čokoladu grubo usitnite, otopite na pari na tihoj vatri. Dodajte kiselu pavlaku u ohlađeni puding. U 1/3 puding smese umešajte otopljenu čokoladu. Ostatak testa oblikujte u dugačku rolnu, položite rolnu na pečenu koru kao rub i pritisnite tako, da dobijete rub visine oko 5 cm. Sipajte svetli puding i poravnajte. Sada sipajte tamni puding, poravnajte i provucite viljuškom, kako bi oblikovali mramornu šaru. Stavite da se peče na rešetki na sredini rerne.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Isključite rernu, a kolač ostavite još 10 minuta unutra, pritom otvorite vrata rerne. Izvadite kolač i ostavite ga u kalupu da se hladi.

3

Nadev

Ocedite mandarine u cediljki i pritom sačuvajte sok. Odvojite kolač od kalupa i dekorativno poslažite komadiće mandarina po njemu. Pripremite preliv za torte prema uputstvu sa kesice, ali sa sokom od mandarina i šećerom, rasporedite po površini torte.

  • Umesto mandarina možete da koristite i breskve ili kajsije iz kompota.