Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Mini ražane kajzerice

Umesto hleba

1 Pecivo

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Mini ražane kajzerice

Tepsija:

papir za pečenje

Kvasno testo:

125 ml kefira
250 ml vode
450 g ražanog brašna
1 kesica Dr. Oetker Kvasca
1 kašičica šećera
1,5 kašičice soli
50 g semenki bundeve
100 g semenki suncokreta
na vrh noža komorače , anisa i korijandera (sve mleveno)
0,5 kašičice kima

Dodatno:

malo vode
nekoliko semenki suncokreta i bundeve

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Zagrejte kefir sa vodom u maloj šerpi.

2

Kvasno testo

Prosejte brašno u činiju i dobro ga pomešajte sa suvim kvascem. Dodajte preostale sastojke i sve umutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo kratko najmanjom, a potom 5 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Ostavite testo da odstoji pokriveno na toplom mestu, sve dok se vidno ne uveća. U međuvremenu obložite tepsiju papirom za pečenje. Zagrejte rernu. Testo na dobro pobrašnjenoj radnoj površini još jednom promesite ručno, potom podelite na 16 – 18 delova. Komadiće testa oblikujte u kajzerice, položite ih na tepsiju, premažite vodom, pospite semenkama bundeve i suncokreta. Ostavite kajzerice još jednom da nadođu, dok se vidno ne uvećaju. Stavite tepsiju na srednju visinu rerne i pecite.

Temperatura rerne oko 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 180 °C

recipe.preparation.gas oko 180 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Prevucite kajzerice sa papirom za pečenje na rešetku i ostavite da se ohlade.

0 Odabrali ste