Flag

Mini ražane kajzerice

1 Pecivo
Jednostavno
60
Pripremite ražane kajzerice umesto hleba.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Možete i da ih zamrznete. Nakon odleđivanja ih samo kratko zapecite u rerni.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija
papir za pečenje
Kvasno testo
125 mlkefira
250 mlvode
450 gražanog brašna
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 kašičicašećera
1,5 kašičicesoli
50 gsemenki bundeve
100 gsemenki suncokreta
na vrh nožakomorače anisa i korijandera (sve mleveno)
0,5 kašičicekima
Dodatno
malovode
nekolikosemenki suncokreta i bundeve
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1

Pripremite

Zagrejte kefir sa vodom u maloj šerpi.

2

Kvasno testo

Prosejte brašno u činiju i dobro ga pomešajte sa suvim kvascem. Dodajte preostale sastojke i sve umutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo kratko najmanjom, a potom 5 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Ostavite testo da odstoji pokriveno na toplom mestu, sve dok se vidno ne uveća. U međuvremenu obložite tepsiju papirom za pečenje. Zagrejte rernu. Testo na dobro pobrašnjenoj radnoj površini još jednom promesite ručno, potom podelite na 16 – 18 delova. Komadiće testa oblikujte u kajzerice, položite ih na tepsiju, premažite vodom, pospite semenkama bundeve i suncokreta. Ostavite kajzerice još jednom da nadođu, dok se vidno ne uvećaju. Stavite tepsiju na srednju visinu rerne i pecite.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Prevucite kajzerice sa papirom za pečenje na rešetku i ostavite da se ohlade.

  • Možete i da ih zamrznete. Nakon odleđivanja ih samo kratko zapecite u rerni.