Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Mikate - uštipci iz Konga

Recept za ukusne i aromatične mikate – uštipke iz Konga.

20 komada

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Mikate - uštipci iz Konga

Sastojci:

400 g brašna
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Praška za pecivo
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 kesica Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
2 banana/e
400 ml vode
džem od pomorandže
ulje za prženje

Priprema

Priprema

1

U posudu za mešanje staviti sve suve sastojke za mikate. Banane ispasirati i staviti u posudu sa suvim sastojcima. Dodavati vodu, sve dok se ne dobije mekano testo nešto ređe nego za uštipke.

2

Pokriti prijanjajućom folijom i ostaviti da naraste oko 40 minuta.

3

Mikate – uštipke pržiti u dubokom ulju tako da se dobiju uštipci loptastog oblika, zlatno žute boje. Nakon prženja vaditi na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće.

4

Služiti mikate uz džem od pomorandže.