Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Mafini od kikirikija i karamela

Zanimljiva kombinacija ukusa

1 Kolač

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Mafini od kikirikija i karamela

Testo:

100 g kikirikija nesoljenog
175 ml mleka
50 ml jestivog ulja npr. suncokretovog
1 jaje srednje veličine
1 pakovanje Dr. Oetker Mafina čokoladnih
12 Karamel bombona mekanih (soft tofee bomobone)

Priprema

Priprema

1

Priprema

Papirnate korpice za mafine, priložene uz pakovanje mešavine za kolače, rasporedite na tepsiju za pečenje i zagrejte rernu.

2

Testo

Kikiriki grubo iseckajte. Sipajte u posudu za mućenje Dr. Oetker mešavinu za testo i dodajte joj mleko, ulje i jaje. Mutite mikserom (metlicom za šne) dok ne dobijete glatko testo. Na kraju umešajte usitnjeni kikiriki. Uz pomoć dve kašike napunite testom kalupčiće za mafine. Svaku karamelu isecite na 3-4 komadića pa ih ubodite u testo.

Temperatura rerne o nama 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 180 °C

Nivo rerne: donja trećina

Premestite mafine sa tepsije na rešetku i pustite da se ohlade u kalupima.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste