Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Mafini od čokolade i lešnika

Obradujte svoje najmilije mafinima sa čokoladnim i lešnik punjenjem.

12 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 45 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Mafini od čokolade i lešnika

Mafini čokolada:

2 jaja
110 g milerama
80 ml suncokretovog ulja
20 g malteksa
0 g putera/maslaca
60 g šećera
60 g muscovado šećera
130 g brašna tip 850
35 g Dr. Oetker Kakao
1 kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
0,5 kašičice sode bikarbone
0,3 kašičice soli
50 g mlevenog badema pečenih
200 g komadića 60% čokolade
0,5 kesice Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer

Ganache za punjenje:

450 ml slatke pavlake
225 g putera/maslaca
225 g crne čokolade

Mafini lešnik:

2 jaja
110 g kisele pavlake
60 ml suncokretovog ulja
20 g malteksa
20 g putera/maslaca
60 g šećera
60 g muscovado šećera
130 g brašna tip 850
1 kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
0,5 kašičice sode bikarbone
0,3 kašičice soli
150 g mlevenog badema pečenih
100 g komadići bele čokolade
100 g komadića mlečne čokolade
50 g čokolade gold
0,5 kesice Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer

Za punjenje:

100 g namaza od lešnika

Priprema

Priprema

1

Mafini čokolada

Žicom umutiti omekšali puter, šećer, ulje, malteks, jedno po jedno jaje, ½ suvih sastojaka, ½ milerama, pa ponoviti sa ostatkom suvih i vlažnih sastojaka. Sipati u modle za mafine do 2/3 kalupa i peći 15 minuta na 180 C.
Ugrejati slatku pavlaku i preliti preko čokolade, dodati puter sobne temperature i sve jednako umešati. Prekriti folijom na dodir i ostaviti u frižideru.
Ganašom puniti čokoladne mafine, a ostatkom ih dekorisati.

2

Mafini lešnik

Žicom umutiti omekšali puter, šećer, ulje, malteks, jedno po jedno jaje, ½ suvih sastojaka, ½ milerama, ponoviti sa ostatkom suvih i vlažnih sastojaka. Sipati u modle za mafine do 2/3 kalupa i peći 15 minuta na 180 C. Mafine od lešnika puniti dresirom kesom namazom od lešnika, pre pečenja.
Peći 15 minuta na 180 C.