Flag

Kolač sa kupinama

1 kolač
Jednostavno
40
Kupine ili šumsko voće - odlučite sami!
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Da bi se belanca lepo umutilo, u njima ne sme biti tragova žumanaca, a činija i metlice moraju da budu potpuno odmašćene.
Recipe Tips
Umesto kupina možete da koristite istu količinu malina ili kajsija.Možete ga poslužiti još dok je topao!
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kalup sa štipaljkom (26 ili 28 cm)
malo masnoće
Kvasno testo
250 gpšeničnog brašna
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
50 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 komadjaje
75 mlmleka
75 gmekog margarina ili maslaca
Nadev
500 gkupina
3 komadažumanca
100 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 čašakisele pavlake
2 ravne kašičiceDr. Oetker Gustin
Smesa od belanca
3 komadabelanaca
120 gšećera
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Gustin
1

Kvasno testo

Pažljivo pomešajte brašno i suvi kvasac u činiji za mešenje. Dodajte preostale sastojke i sve umutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, a potom oko 5 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Ostavite testo da odstoji pokriveno na toplom mestu, sve dok se vidno ne uveća. U međuvremenu podmažite kalup.

2

Nadev

Proberite kupine, po potrebi operite i odstranite cvet.Testo na blago pobrašnjenoj radnoj površini još jednom kratko ručno promesite i razvijte ga po dnu kalupa. Preko testa rasporedite kupine. Umutite penasto žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, muteći oko 1 minut. Umešajte pavlaku i gustin. Smesu ravnomerno rasporedite preko kupina. Stavite kalup na rešetku na sredini rerne i pecite. Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C

3

Smesa od belanaca

Belanca u činiji za mućenje umutite u čvrst šne, muteći mikserom najvećom brzinom. Postepeno dodajte šećer, neprestano muteći najvećom brzinom. Izvadite kolač iz rerne, ravnomerno premažite belancetom. Poleđinom kašike izvucite vrhove. Vratite da se peče, pritom smanjite temperaturu!

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 160 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 140 °C


Kolač ostavite malo da se prohladi na rešetki za kolače, tek potom ga odvojite od ruba kalupa. Dno kalupa odstranite tek kada se kolač ohladi. Po želji ukrasite svežim kupinama.

  • Da bi se belanca lepo umutilo, u njima ne sme biti tragova žumanaca, a činija i metlice moraju da budu potpuno odmašćene.
  • Umesto kupina možete da koristite istu količinu malina ili kajsija.Možete ga poslužiti još dok je topao!