Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Kolač sa kupinama

Kupine ili šumsko voće - odlučite sami!

1 Kolač

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Kolač sa kupinama

Kalup sa štipaljkom (26 ili 28 cm):

malo masnoće

Kvasno testo:

250 g pšeničnog brašna
1 kesica Dr. Oetker Kvasca
50 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 jaje
75 ml mleka
75 g mekog margarina ili maslaca

Nadev:

500 g kupina
3 žumanca
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 čaša kisele pavlake
2 ravne kašičice Dr. Oetker Gustina

Smesa od belanca:

3 belanaca
120 g šećera

Priprema

Priprema

1

Kvasno testo

Pažljivo pomešajte brašno i suvi kvasac u činiji za mešenje. Dodajte preostale sastojke i sve umutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, a potom oko 5 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Ostavite testo da odstoji pokriveno na toplom mestu, sve dok se vidno ne uveća. U međuvremenu podmažite kalup.

2

Nadev

Proberite kupine, po potrebi operite i odstranite cvet.Testo na blago pobrašnjenoj radnoj površini još jednom kratko ručno promesite i razvijte ga po dnu kalupa. Preko testa rasporedite kupine. Umutite penasto žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, muteći oko 1 minut. Umešajte pavlaku i gustin. Smesu ravnomerno rasporedite preko kupina. Stavite kalup na rešetku na sredini rerne i pecite. Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.

Temperatura rerne o nama 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 160 °C

Nivo rerne: srednja

3

Smesa od belanaca

Belanca u činiji za mućenje umutite u čvrst šne, muteći mikserom najvećom brzinom. Postepeno dodajte šećer, neprestano muteći najvećom brzinom. Izvadite kolač iz rerne, ravnomerno premažite belancetom. Poleđinom kašike izvucite vrhove. Vratite da se peče, pritom smanjite temperaturu!

Temperatura rerne o nama 160 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 140 °C

Nivo rerne: srednja

Kolač ostavite malo da se prohladi na rešetki za kolače, tek potom ga odvojite od ruba kalupa. Dno kalupa odstranite tek kada se kolač ohladi. Po želji ukrasite svežim kupinama.

Nutritivne vrednosti za recept Kolač sa kupinama

po porciji per.100g.ml
recipe.nutrition.energy 8kJ
2kcal
0kJ
0kcal
recipe.nutrition.fat 16.20g 1.37g
recipe.nutrition.carbohydrate 10.80g 0.91g
recipe.nutrition.protein 8.10g 0.68g

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste