Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Kolač od šljiva sa cimet mrvicama

Sastojci

Sastojci

Za recept Kolač od šljiva sa cimet mrvicama

Kalup sa štipaljkom (Ø 28 cm):

malo masnoće

Nadev:

1 kg šljive

Mućeno testo:

125 g mekog margarina ili maslaca
125 g šećera
1 prstohvat soli
2 jaja
125 g pšeničnog brašna
1 ravna kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo

Mrvice:

100 g pšeničnog brašna
50 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 kašičica cimeta
75 g maslaca

Dodatno:

1 kesica Dr. Oetker Šlag pene ili 150 ml mleka

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Podmažite dno kalupa i zagrejte rernu ukoliko koristite gornje i donje grejače.

2

Nadev

Šljive operite, obrišite, prepolovite, očistite i svaku polutku zasecite šiljasto po dužini.

3

Mućeno testo

Mekani maslac ili margarin penasto umutite mikserom (nastavci za mućenje). Postepeno dodajte šećer i so, mutite dok ne dobijete ujednačenu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte u umućenu smesu iz dva puta, muteći srednjom brzinom. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Rasporedite šljive poput krovnih crepova preko testa.

4

Mrvice

Prosejte brašno u činiju. Dodajte preostale sastojke i sve preradite mikserom (nastavci za mešenje) u fine mrvice. Rasporedite mrvice preko šljiva i stavite tepsiju u rernu.

Temperatura rerne o nama 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 160 °C

recipe.preparation.gas o nama 160 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Nakon pečenja stavite kalup na rešetku za kolače i ostavite kolač da se ohladi.Umutite šlag penu prema uputstvu sa kesice i poslužite uz kolač.

Idealno u zimskim večerima

1 kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta
Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste