Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Kolač od krompira

Testo od krompira sa pikantnim nadevom

1 kolač

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Kolač od krompira

Tepsija (40 x 30 cm):

malo masnoće

Krompirovo testo:

300 g krompira
300 g pšeničnog brašna
4 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
200 g mekog margarina ili maslaca
2 jaja
1 kašičica šećera
1 kašičica soli

Pikantni nadev:

100 g Indijskog oraha ili pečenog slanog kikirikija
400 g crnog luka
1 jabuka crvena
4 jaja
100 ml jogurta
200 g feta sira rendanog
malo bibera sveže mlevenog
nešto mlevenih muskatnih oraščića

Ili slatki nadev:

1 jaje
100 g smeđeg šećera
malo rendane kore limuna
0,5 kesice Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile
400 g krušaka
400 g jabuke
2 čaše kisele pavlake
60 g brusnica sušene ili suvog grožđa

Priprema

Priprema

1

Priprema

Operite krompir i skuvajte ga (ca. 20 min.). Ostavite ga da se ohladi. U međuvremenu podmažite tepsiju. Zagrejte rernu i pripremite željeni nadev, pikantni ili slatki.

Temperatura pečenja: Gornji i donji grejači: oko 200º C Topao vazduh: oko 180º C Plin: stepen 3

2

Pikantni nadev

Grubo usitnite indijski orah (ili kikiriki). Oljuštite luk, isecite ga na četvrtke, a potom na tanke listiće. Jabuku operite, isecite na osmine, potom na kriške. U činiji pomešajte jaja, jogurt i sir i dobro sjedinite pomoću metlice za mućenje. Dodajte indijski orah, kriškice jabuke i luk, začinite solju, biberom i muškatnim oraščetom.

3

Ili slatki nadev

Operite jabuke i kruške i isecite ih na tanke kriške. U činiji pomešajte pavlaku, jaje, šećer, koru limuna, puding prah i brusnice (grožđe) i dobro sjedinite. Na kraju dodajte kriške jabuka i krušaka.

4

Krompirovo testo

Oljuštite krompir, grubo narendajte i stavite u činiju za mućenje. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i dodajte u činiju. Dodajte sve preostale sastojke i mikserom (nastavci za mešenje) mutite kratko prvo najmanjom, a potom najvećom brzinom oko 5 min., tako da dobijete glatko testo. Na blago pobrašnjenoj radnoj površini testo na kraju još malo promesite ručno, oblikujte valjak i razvaljajte ga po tepsiji. Ravnomerno premažite željenim nadevom, eventualno odvojite alu-folijom, ukoliko se odlučite da koristite oba nadeva istovremeno. Stavite da se peče u donjoj trećini rerne. Vreme pečenja: oko 40 min.

Pikantni kolač po želji možete da dekorišete sitno seckanim vlašcem pre služenja. Služite ga toplog.

ILI: Slatki kolač ostavite da se ohladi i pospite šećerom u prahu. Možete ga poslužiti i sa kuglom sladoleda ili šlagom.

0 Odabrali ste