Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Kolač od krompira

Testo od krompira sa pikantnim nadevom

1 Kolač

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Kolač od krompira

Tepsija (40 x 30 cm):

malo masnoće

Krompirovo testo:

300 g krompira
300 g pšeničnog brašna
4 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
200 g mekog margarina ili maslaca
2 jaja
1 kašičica šećera
1 kašičica soli

Pikantni nadev:

100 g Indijskog oraha ili pečenog slanog kikirikija
400 g crnog luka
1 jabuka crvena
4 jaja
100 ml jogurta
200 g feta sira rendanog
malo bibera sveže mlevenog
nešto mlevenih muskatnih oraščića

Ili slatki nadev:

1 jaje
100 g smeđeg šećera
malo rendane kore limuna
0,5 kesice Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile
400 g krušaka
400 g jabuke
2 čaše kisele pavlake
60 g Brusnice sušene ili suvog grožđa

Priprema

Priprema

1

Priprema

Operite krompir i skuvajte ga (ca. 20 min.). Ostavite ga da se ohladi. U međuvremenu podmažite tepsiju. Zagrejte rernu i pripremite željeni nadev, pikantni ili slatki.

Temperatura pečenja: Gornji i donji grejači: oko 200º C Topao vazduh: oko 180º C Plin: stepen 3

2

Pikantni nadev

Grubo usitnite indijski orah (ili kikiriki). Oljuštite luk, isecite ga na četvrtke, a potom na tanke listiće. Jabuku operite, isecite na osmine, potom na kriške. U činiji pomešajte jaja, jogurt i sir i dobro sjedinite pomoću metlice za mućenje. Dodajte indijski orah, kriškice jabuke i luk, začinite solju, biberom i muškatnim oraščetom.

3

Ili slatki nadev

Operite jabuke i kruške i isecite ih na tanke kriške. U činiji pomešajte pavlaku, jaje, šećer, koru limuna, puding prah i brusnice (grožđe) i dobro sjedinite. Na kraju dodajte kriške jabuka i krušaka.

4

Krompirovo testo

Oljuštite krompir, grubo narendajte i stavite u činiju za mućenje. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i dodajte u činiju. Dodajte sve preostale sastojke i mikserom (nastavci za mešenje) mutite kratko prvo najmanjom, a potom najvećom brzinom oko 5 min., tako da dobijete glatko testo. Na blago pobrašnjenoj radnoj površini testo na kraju još malo promesite ručno, oblikujte valjak i razvaljajte ga po tepsiji. Ravnomerno premažite željenim nadevom, eventualno odvojite alu-folijom, ukoliko se odlučite da koristite oba nadeva istovremeno. Stavite da se peče u donjoj trećini rerne. Vreme pečenja: oko 40 min.

Pikantni kolač po želji možete da dekorišete sitno seckanim vlašcem pre služenja. Služite ga toplog.

ILI: Slatki kolač ostavite da se ohladi i pospite šećerom u prahu. Možete ga poslužiti i sa kuglom sladoleda ili šlagom.

Nutritivne vrednosti za recept Kolač od krompira

po porciji per.100g.ml
recipe.nutrition.energy 0kJ
0kcal
0kJ
0kcal
recipe.nutrition.fat 0.06g 0.00g
recipe.nutrition.carbohydrate 0.04g 0.00g
recipe.nutrition.protein 0.03g 0.00g

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste