Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Kolač od bundeve sa mrvicama

Prhko testo

1 kolač

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Kolač od bundeve sa mrvicama

Tepsija (40 x 30 cm):

malo masnoće

Nadev od bundeve:

1 kg bundeve (pripremljeno mereno)

Testo:

350 g pšeničnog brašna
4 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
80 g šećera
1 jaje
50 ml jestivog ulja npr. suncokretovo
150 ml jogurta (3,2 % masti)

Testo za mrvice:

200 g pšeničnog brašna
100 g šećera
150 g omekšalog maslaca ili margarina
0,5 kašičice mlevenih muskatnih oraščića

Priprema

Priprema

1

Priprema

Pripremite: Podmažite tepsiju (40 x 30 cm) i zagrejte rernu.

2

Nadev od bundeve

Oljuštite bundevu, odstranite koštice, odmerite 1 kg i iseckajte na sitne kockice.

3

Testo

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke i mutite mikserom (nastavci za mešenja) kratko najmanjom, a potom najvećom brzinom sve dok ne dobijete glatko testo. Testo razvijte na tepsiji, rasporedite kockice bundeve preko njega.

Testo za mrvice: Prosejte brašno u činiju, dodajte preostale sastojke i mutite mikserom (nastavci za mućenje) dok ne dobijete fine mrvice. Rasporedite mrvice preko nadeva od bundeva i stavite da se peče.

Temperatura rerne oko 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 180 °C

recipe.preparation.gas oko 180 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Nakon pečenja ostavite testo u tepsiji da se potpuno ohladi.