Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Koh keks

Osvežite se sočnim zalogajima ukusnog koha od mlevenog keksa.

12 Porcija/e

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Koh keks

Za testo:

4 jaja
150 g šećera
200 ml mleka
100 g pšeničnog griza
300 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 kesica Dr. Oetker Praška za pecivo

Za preliv:

700 ml mleka
300 ml pavlake za kuvanje
80 g šećera
2 kesice Dr. Oetker Vanilin šećera

Priprema

Priprema

1

Priprema testa

Dobro umutiti 4 jaja mikserom. Postepeno dodavati 150 g šećera i 1 kesicu vanilin šećera, i nakon toga dodati 200 ml mleka. U izmućenu smešu polako dodati 300 g mlevenog keksa, 1 kesicu praška za pecivo, 100 g pšeničnog griza i ručno izmešati. U dublji pleh dimenzija 20 x 30 cm ili okrugli kalup (Ø 26 cm), prethodno podmazan maslacem i posut brašnom ili obložen papirom za pečenje, sipati pripremljenu smešu i poravnati. Peći na srednjem nivou prethodno zagrejane rerne, na 180 ºC, 20 minuta.

2

Priprema preliva

Dok se testo peče, u šerpu sipati 700 ml mleka i 80 g šećera, zagrejati do ključanja, dok se šećer ne istopi. Dodati 300 ml pavlake (krema) za kuvanje i 2 kesice vanilin šećera, zagrevati i mešati da se svi sastojci sjedine (ne treba da provri). Nakon toga skloniti sa šporeta i rashladiti masu oko 10 minuta. Ispečeno testo izbockati viljuškom ili čačkalicom, pa preliti prohlađenim prelivom. Ostaviti 1 sat da kolač upije preliv, najbolje do sutra.

3

Predlog za ukrašavanje

Po želji posuti Dr. Oetker Kakao prahom.