Flag

Kocke sa malinama

50 kocki
Jednostavno
60
Ukoliko ste ljubitelji sitnih kolača, preporučujemo vam ukusne kocke sa malinama.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
6 lista/listovaDr. Oetker Rozen kore
Fil od malina
200 gmalina
80 gšećera
40 mlvode
1 kesicaDr. Oetker Puding sa ukusom bele čokolade
70 mlvode
1 kesicaDr. Oetker Želatin beli mleveni
Svetli fil
1 pakovanjeDr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
600 mlmleka
100 gDr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
1 kesicaDr. Oetker Čoko komadići
Čokoladni fil
1/3 prethodno umućenog šlag krema
100 gčokolade rastopljene
Glazura (ganaš)
100 gčokolade
100 mlslatke pavlake
Picture - Dr. Oetker Rozen kore
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom bele čokolade
Picture - Dr. Oetker Želatin beli mleveni
1

Maline i šećer pomešati, pa dodati vodu. Kuvati da provri i da se maline blago raspadnu zatim štapnim mikserom izblendirati. U odvojenoj posudi pomešati puding sa ukusom bele čokolade, vodu i želatin. U maline dodati rastvoren puding, pa uz stalno mešanje kuvati nekoliko minuta da se zgusne.

2

Umutiti šlag krem sa mlekom, pa odvojiti jednu trećinu šlaga u posebnu činiju (ostavite ga za čokoladni fil). Zatim, umešajte čoko komadiće i mleveni keks. 

3

Da napravite čokoladni fil, odvojenu trećinu šlaga pomešajte sa rastopljenom i prohlađenom čokoladom. Dobro sjedinite da dobijete ujednačen fil.

4

Dr. Oetker Rozen korice izvadite iz pakovanja pa nafilujte: rozen korica, polovina svetlog fila, rozen korica, polovina čokoladnog fila, korica, fil od malina, korica, polovina čokoladnog fila, korica, svetli fil, korica. Ako želite da iskoristite sve korice (8 ih dođe u pakovanju), možete filovati i u tanjem sloju redosledom koji želite.

5

Za kraj, zagrejte slatku pavlaku skoro do ključanja, pa u nju ubacite čokoladu koju ste izlomili na komadiće. Ostavite da stoji minut-dva, zatim dobro izmešajte i rasporedite po površini kolača. Stavite u frižider preko noći. 

6

Zatim, oštrim nožem secite na kocke. Za lep presek, nož operite pod mlazom vruće vode i osušite krpom pre svakog reza. 


Ukrasite po želji.