Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Kocke sa malinama

Ukoliko ste ljubitelji sitnih kolača, preporučujemo vam ukusne kocke sa malinama.

50 kocki

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Kocke sa malinama

Sastojci:

6 lista/listova Dr. Oetker Rozen kore

Fil od malina:

200 g malina
80 g šećera
40 ml vode
1 kesica Dr. Oetker Puding sa ukusom bele čokolade
70 ml vode
1 kesica Dr. Oetker Želatin beli mleveni

Svetli fil:

1 pakovanje Dr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
600 ml mleka
100 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
1 kesica Dr. Oetker Čoko komadići

Čokoladni fil:

1/3 prethodno umućenog šlag krema
100 g čokolade rastopljene

Glazura (ganaš):

100 g čokolade
100 ml slatke pavlake

Dekoracija po želji:

Priprema

Priprema

1

Maline i šećer pomešati, pa dodati vodu. Kuvati da provri i da se maline blago raspadnu zatim štapnim mikserom izblendirati. U odvojenoj posudi pomešati puding sa ukusom bele čokolade, vodu i želatin. U maline dodati rastvoren puding, pa uz stalno mešanje kuvati nekoliko minuta da se zgusne.

2

Umutiti šlag krem sa mlekom, pa odvojiti jednu trećinu šlaga u posebnu činiju (ostavite ga za čokoladni fil). Zatim, umešajte čoko komadiće i mleveni keks. 

3

Da napravite čokoladni fil, odvojenu trećinu šlaga pomešajte sa rastopljenom i prohlađenom čokoladom. Dobro sjedinite da dobijete ujednačen fil.

4

Dr. Oetker Rozen korice izvadite iz pakovanja pa nafilujte: rozen korica, polovina svetlog fila, rozen korica, polovina čokoladnog fila, korica, fil od malina, korica, polovina čokoladnog fila, korica, svetli fil, korica. Ako želite da iskoristite sve korice (8 ih dođe u pakovanju), možete filovati i u tanjem sloju redosledom koji želite.

5

Za kraj, zagrejte slatku pavlaku skoro do ključanja, pa u nju ubacite čokoladu koju ste izlomili na komadiće. Ostavite da stoji minut-dva, zatim dobro izmešajte i rasporedite po površini kolača. Stavite u frižider preko noći. 

6

Zatim, oštrim nožem secite na kocke. Za lep presek, nož operite pod mlazom vruće vode i osušite krpom pre svakog reza. 


Ukrasite po želji.

0 Odabrali ste