Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Kinder torta

Sastojci

Sastojci

Za recept Kinder torta

Kalup sa štipaljkom (Ø 28 cm):

papir za pečenje

Testo od belanaca:

7 belanaca
15 kašika/e šećera
1 kašika voćnog sirćeta

Premazivanje:

malo nugata krem namaza (npr. Nutella, eurokrem)

Fil:

7 žumanceta
9 - 15 kašika/e šećera (po ukusu)
3 kesice Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile
100 g čokolade za kuvanje
250 g margarina ili maslaca
250 g lešnika seckanih
1000 ml mleka (1 l)
3 kesice Dr. Oetker Šlag pene
375 ml mleka

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Zagrejte rernu. Obložite dno kalupa papirom za pečenje i stavite obruč kalupa.

2

Testo od belanaca

Umutite mikserom (nastavci za mućenje) belanca sa šećerom u čvrst sneg, muteći najvećom brzinom, potom dodajte jednu kašiku sirćeta. Pripremljenu smesu sipajte u kalup i sušite koru.

Temperatura rerne o nama 120 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 100 °C

recipe.preparation.gas o nama 120 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da vreme pečenja prilagodite Vašoj rerni. Koru odvojite od dna kalupa i istresite na rešetku obloženu hartijom za pečenje da se prohladi, pažljivo odstranite hartiju sa kojom se kora pekla.Toplu koru premažite eurokremom.

3

Fil

U dublji sud sipajte mleko i stavite da se skuva. Umutite sedam žumanaca sa šećerom i praškom za puding od vanile. Kada mleko provri, sklonite ga sa šporeta, umešajte smesu od žumanaca i pudinga, pa vratite na šporet da se kuva još 1 minut, uz neprestano mešanje. Sklonite gotov fil sa šporeta i ostavite ga da se ohladi, pritom povremeno promešajte. Umutite 1 kesicu šlag pene prema uputstvu sa kesice. Kad se fil ohladi dodajte penasto umućen margarin ili maslac i 1 umućen šlag. Čokoladu grubo usitnite i otopite na pari, na tihoj vatri. Fil podelite na dva dela. U jedan deo dodajte istopljenu čokoladu, a u drugi seckane lešnike. Preko kore prvo stavite fil sa lešnicima, preko njega fil sa čokoladom. Umutite 2 kesice šlaga prema uputstvu sa kesice. Sipajte 6 kašika šlaga u špric za ukrašavanje i premažite tortu sa svih strana preostalim šlagom. Na kraju ukrasite tortu šlagom iz šprica.

Torte

1 Torta

Zahteva određeno umeće 60 Minuta
Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste