Flag

Kiflice sa jajima

1 Pecivo
Jednostavno
60
Uskršnje kiflice sa jajima i kvasnim testom.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija
papir za pečenje
Kvasno testo
220 gmekog brašna
230 goštrog brašna / tip 400
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 kašičicasoli
1 kašikamekog margarina
2 kašika/emaslinovog ulja
125 mlvode mlake
125 mlmleka mlakog
Fil
10 komadajaja tvrdo kuvanih
Dodatno
1 komadjaje umućeno
malosoli grube morske
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1

Kvasno testo

U činiji pažljivo pomešajte brašno i suvi kvasac. Dodajte preostale sastojke i sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo kratko najmanjom, potom još oko 5 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Pokrijte i ostavite testo da odstoji na toplom mestu sve dok se ne udvostruči. Oblikujte testo u rolnu i podelite ga na 10 jednakih delova. Razvijte delove testa u ploče prečnika 12 cm, odozgo stavite tvrdo kuvano, očišćeno jaje i preklopite ga testom. Krajeve testa malo savijte na unutra, oblikujući kiflice, pa kiflice položite na papirom za pečenje obloženu tepsiju. Premažite ih umućenim jajetom i pospite solju.Ostavite kiflice da odstoje na toplom mestu oko ½ sata.Zagrejte rernu. Pecite u donjoj trećini rerne.

Pozicija rešetke: donja trećina

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 210 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 190 °C