Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Kesten kolači

Ukusni kolači sa kesten pireom i kakao sosom.

10 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 50 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Kesten kolači

Osnova:

4 jaja
100 g šećera
120 g oraha
5 ml ulja
1 kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
2 kašika/e Dr. Oetker Kakao
10 g Dr. Oetker Gustin

Krem:

180 g kesten pirea
1 kesica Dr. Oetker Šlag pene
50 ml mleka
5 ml Dr. Oetker Arome ruma

Kakao sos:

80 ml mleka
50 g šećera
50 g putera/maslaca
1 kašika Dr. Oetker Kakao

Žele od kruške:

300 g pirea od kruške
1 kesica Dr. Oetker Želatin beli mleveni
20 ml vode hladne
muskatni oraščić

Priprema

Priprema

1

Osnova

Umutiti belanca, dodati im šećer, pa kad se sjedine dodati i žumanca. Umešati lopaticom redom: mlevene orahe, ulje, kakao, prašak za pecivo i gustin. Izliti u pleh i peći 20 minuta na 170 C.

2

Krem

Umutiti kesten pire, mleko i šlag, pa dodati aromu ruma.

3

Pire

Izblendati krušku i dodati muskantni orah. Natopiti želatin da nabubri, staviti ga na vatru da se zagreje, pa sjediniti sa pireom od krušaka. Začiniti, a po potrebi dodati šećer ako kruške nisu dovoljno slatke. Sipati u modle i ostaviti da se stegne.

4

Kakao sos

Zagrejati mleko, kakao i šećer, pojačati vatru i dodati puter. Kuvati kratko, da se sos zgusne. Ostaviti da se ohladi.

5

Serviranje

Na osnovu staviti žele, pa preko naneti krem od kestena i preliti sosom.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste