Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Kesten kocke

Desert sa čokoladnim i šlag kremom i topingom od kestena

12 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 30 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Kesten kocke

Testo:

5 žumanceta
90 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
125 ml vode
2 kašika/e ruma (38%)
125 ml ulja
5 belanaca (veličine M)
90 g šećera
250 g brašna
0,5 kesice Dr. Oetker Praška za pecivo
40 g Dr. Oetker Kakao
150 g orašastog voća (usitnjenog)

Čokoladni krem:

1 kesica Dr. Oetker Kremfixa
300 g čokolade (omekšale)
350 ml slatke pavlake

Šlag krem:

1 kesica Dr. Oetker Kremfixa
350 ml slatke pavlake
2 kesice Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer

Toping od kestena:

500 g kestena pirea (odmrznutog)
40 g šećera u prahu
2 kašika/e ruma (38%)

Za posipanje:

Dr. Oetker Kakao

Priprema

Priprema

1

Testo

Za smesu mikserom (metlicama) penasto umutite žumanca sa šećerom, vanilin šećerom, vodom, rumom i uljem. Belanca čvrsto umutite sa šećerom i varjačom lagano umešajte u smesu. Pomešajte brašno i prašak za pecivo, dodajte kakao i prosejte sve na smesu, a zatim umešajte i orašasto voće.

2

Smesu razmažite po plehu (30 x 35 cm), prethodno obloženom papirom za pečenje. Pleh stavite u sredinu prethodno zagrejane peći.Električna peć: oko 180°C. Vrepo vazduh: oko 160°C. Vreme pečenja: oko 20 min.

3

Ohlađeni kolač prevrnite i odstranite papir za pečenje.

4

Čokoladni krem

Kremfix umešajte u slatku pavlaku i umutite u čvrst šlag, zatim lagano dodajte omekšalu čokoladu i premažite dobijeni krem preko kolača.

5

Umešajte Kremfix i vanilin šećer u slatku pavlaku. Umutite u čvrsti krem i premažite preko čokoladnog krema.

6

Umešajte Kremfix i vanilin šećer u slatku pavlaku. Umutite u čvrsti krem i premažite preko čokoladnog krema.

7

Toping od kestena

Odmrznuti kesten pire pomešajte sa šećerom u prahu i rumom. Pireom punite presu za krompir i istisnite po kolaču (po šlag kremu). Kolač ostavite oko sat vremena na hladnom.

8

Za posipanje

Kolač pre posluživanja lagano pospite kakaom za kolače.