Flag

Katmer pita

8 Porcija/e
Srednje teško
60
Pita od povrća sa sirom - katmer pita.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kore
500 gbrašna
100 gbrašna za posipanje
1 kašičicasoli
2 komadajaja
topla voda
200 gotopljenog margarina
0,5 kesiceDr. Oetker Prašak za pecivo
Fil
200 gpraziluka
50 gblitve
50 gblitve
1 kašičicasuvog začina
1 kašičicasuvog začina
1 kašičicaslatke mlevene paprike (začinska)
400 gajvara
400 gajvara
500 gsira
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Od svih sastojaka za kore, osim margarina i jednog jajeta) zamesiti testo nešto tvrđe od testa za pitu, a mekše od testa za rezance. Ostaviti da odmori 20 minuta.

2

Od testa izdvojiti 4 dela, za dve manje i dve veće jufke. Od manjih razvući dve kore, lagano ih opeći na plotni šporeta, ostaviti ih sa strane.

3

Testo od većih jufki razvući oklagijom na debljinu od 5 mm. Na sredinu razvučene kore staviti tanjir prečnika 10 cm, pa testo zaseći od tanjira ka obodu na 8 delova. Skloniti tanjir i testo premazati otopljenim margarinom. Krajeve testa saviti ka unutra, malo razvući i svaki put premazati margarinom da bi se na kraju dobilo lisanto testo kružnog oblika. Dobijeno testo okrenuti naopačke i razvući oklagijom na dimenzije tepsije. Testo prebaciti u pleh za pečenje, izbockati ga nožem.

4

Na malo ulja propržiti praziluk isečen na kolutove i seckanu blitvu, začiniti suvim začinom i slatkom začinskom paprikom.

5

Fil napraviti mešanjem ajvara i sira.

6

Preko prve kore premazati fil, a zatim prekriti unapred zapečenom korom, premazati je margarinom i filom od ajvara i praziluka. Dodati drugu pečenu koru, filovati je, a zatim drugu veliku jufku razvlući na isiti način kao i prvu.

7

Pre pečenja pitu premazati umućenim jajetom i nožem i iseče na kocke.

8

Peći u rerni na 200 stepeni oko 35-40 minuta.