Katmer pita

Pita od povrća sa sirom

8 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Katmer pita

Kore:

500 g brašna
100 g brašna za posipanje
1 kašičica soli
2 jaja
topla voda
200 g otopljenog margarina
0,5 kesice Dr. Oetker Praška za pecivo

Fil:

200 g praziluka
50 g blitve
50 g blitve
1 kašičica suvog začina
1 kašičica suvog začina
1 kašičica slatke mlevene paprike (začinska)
400 g ajvara
400 g ajvara
500 g sira

Priprema

Priprema

1

Od svih sastojaka za kore, osim margarina i jednog jajeta) zamesiti testo nešto tvrđe od testa za pitu, a mekše od testa za rezance. Ostaviti da odmori 20 minuta.

2

Od testa izdvojiti 4 dela, za dve manje i dve veće jufke. Od manjih razvući dve kore, lagano ih opeći na plotni šporeta, ostaviti ih sa strane.

3

Testo od većih jufki razvući oklagijom na debljinu od 5 mm. Na sredinu razvučene kore staviti tanjir prečnika 10 cm, pa testo zaseći od tanjira ka obodu na 8 delova. Skloniti tanjir i testo premazati otopljenim margarinom. Krajeve testa saviti ka unutra, malo razvući i svaki put premazati margarinom da bi se na kraju dobilo lisanto testo kružnog oblika. Dobijeno testo okrenuti naopačke i razvući oklagijom na dimenzije tepsije. Testo prebaciti u pleh za pečenje, izbockati ga nožem.

4

Na malo ulja propržiti praziluk isečen na kolutove i seckanu blitvu, začiniti suvim začinom i slatkom začinskom paprikom.

5

Fil napraviti mešanjem ajvara i sira.

6

Preko prve kore premazati fil, a zatim prekriti unapred zapečenom korom, premazati je margarinom i filom od ajvara i praziluka. Dodati drugu pečenu koru, filovati je, a zatim drugu veliku jufku razvlući na isiti način kao i prvu.

7

Pre pečenja pitu premazati umućenim jajetom i nožem i iseče na kocke.

8

Peći u rerni na 200 stepeni oko 35-40 minuta.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: