Kajsija-čokolada torta

Interesantna kombinacija ukusa

1 Torta

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Kajsija-čokolada torta

Tepsija (40 x 30 cm):

malo masnoće
papir za pečenje
modlica srce

Fil:

250 ml soka od kajsije (iz konzerve, eventualno dopunjen vodom)
100 ml soka od pomorandže
4 lista/listova Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
40 g Dr. Oetker Gustin
25 g šećera
400 g slatke pavlake za kuvanje
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 konzerva kajsija (neto 240 g)

Biskvitno testo:

4 jaja
150 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
100 g pšeničnog brašna
1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom čokolade
1 ravna kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo

Priprema

Priprema

1

Fil višnja-kokos

Dobro ocedite kajsije, pritom sačuvajte sok i dopunite vodom do 250 ml (1/4 l). Dodajte sok od pomorandže. Sitno iseckajte kajsije. Želatin samo potopite prema uputstvu sa ambalaže. Pomešajte Gustin sa šećerom. Postepeno razmutite sa najmanje 6 kašika tečnosti. Preostalu tečnost prokuvajte, skinite sa šporeta i zakuvajte sa umućenim gustinom. Mešajući kratko prokuvajte puding. Istisnite želatin, mešajući ga rastvorite u vrućem pudingu i sipajte u činiju. Vreo puding direktno prekrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi.

U međuvremenu zagrejte rernu. Podmažite tepsiju i obložite papirom za pečenje, pritom na otvorenoj strani tepsije savijte papir tako da oblikujete rub.

2

Biskvitno testo

Penasto umutite jaja mikserom (nastavci za mućenje) u roku od 1 minuta muteći najvećom brzinom. U roku od jednog minuta dodajte šećer i vanilin šećer, mutite još 2 minuta. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i puding prahom, prosejte i dodajte u smesu iz dva puta, muteći kratko najmanjom brzinom. Sipajte testo na tepsiju, poravnajte i odmah pecite.

Temperatura rerne otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom otprilike 180 °C

recipe.preparation.gas otprilike 180 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Biskvitnu ploču odvojite, pomoću papira za pečenje istresite na radnu površinu i ostavite da se ohladi sa papirom za pečenje. Kada se ohladi, odstranite papir i presecite ploču tako da dobijete dva pravougaonika od po 30 x 20 cm. Stavite jednu koru na tacnu za tortu. Drugu koru prvo odvojite od radne površine, onda isecite modlom motive srca.

3

Umutite pavlaku sa vanilin šećerom. Voćni puding kratko umutite mikserom, pa dodajte umućenu pavlaku, kašiku po kašiku. Sipajte 3-4 kašike u špric za ukrašavanje sa zvezdastim nastavkom (Ø 10 mm). Kockice kajsija (ostavite jedno 3 kašike po strani) dodajte u preostali krem i ravnomerno premažite preko biskvita. Preklopite biskvitnom korom iz koje ste isekli srca i „rupe od srca" popunite odvojenim kajsijama. Ukrasite kremom iz šprica, poslažite biskvitna srca i ostavite tortu da odstoji najmanje 3 sata u frižideru.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: