Flag

Kajsija-čokolada torta

1 Torta
Srednje teško
60
Interesantna kombinacija ukusa kajsije i čokolade.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Ako nemate modlu srce, može i neki drugi oblik, ili nacrtajte šablon.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija (40 x 30 cm)
malo masnoće
papir za pečenje
modlica srce
Fil
250 mlsoka od kajsije (iz konzerve, eventualno dopunjen vodom)
100 mlsoka od pomorandže
4 lista/listovaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
40 gDr. Oetker Gustin
25 gšećera
400 gslatke pavlake za kuvanje
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 konzervakajsija (neto 240 g)
Biskvitno testo
4 komadajaja
150 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
100 gpšeničnog brašna
1 kesicaDr. Oetker Puding sa ukusom čokolade
1 ravna kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom čokolade
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Fil višnja-kokos

Dobro ocedite kajsije, pritom sačuvajte sok i dopunite vodom do 250 ml (1/4 l). Dodajte sok od pomorandže. Sitno iseckajte kajsije. Želatin samo potopite prema uputstvu sa ambalaže. Pomešajte Gustin sa šećerom. Postepeno razmutite sa najmanje 6 kašika tečnosti. Preostalu tečnost prokuvajte, skinite sa šporeta i zakuvajte sa umućenim gustinom. Mešajući kratko prokuvajte puding. Istisnite želatin, mešajući ga rastvorite u vrućem pudingu i sipajte u činiju. Vreo puding direktno prekrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi.


U međuvremenu zagrejte rernu. Podmažite tepsiju i obložite papirom za pečenje, pritom na otvorenoj strani tepsije savijte papir tako da oblikujete rub.

2

Biskvitno testo

Penasto umutite jaja mikserom (nastavci za mućenje) u roku od 1 minuta muteći najvećom brzinom. U roku od jednog minuta dodajte šećer i vanilin šećer, mutite još 2 minuta. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i puding prahom, prosejte i dodajte u smesu iz dva puta, muteći kratko najmanjom brzinom. Sipajte testo na tepsiju, poravnajte i odmah pecite.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Biskvitnu ploču odvojite, pomoću papira za pečenje istresite na radnu površinu i ostavite da se ohladi sa papirom za pečenje. Kada se ohladi, odstranite papir i presecite ploču tako da dobijete dva pravougaonika od po 30 x 20 cm. Stavite jednu koru na tacnu za tortu. Drugu koru prvo odvojite od radne površine, onda isecite modlom motive srca.

3

Umutite pavlaku sa vanilin šećerom. Voćni puding kratko umutite mikserom, pa dodajte umućenu pavlaku, kašiku po kašiku. Sipajte 3-4 kašike u špric za ukrašavanje sa zvezdastim nastavkom (Ø 10 mm). Kockice kajsija (ostavite jedno 3 kašike po strani) dodajte u preostali krem i ravnomerno premažite preko biskvita. Preklopite biskvitnom korom iz koje ste isekli srca i „rupe od srca" popunite odvojenim kajsijama. Ukrasite kremom iz šprica, poslažite biskvitna srca i ostavite tortu da odstoji najmanje 3 sata u frižideru.

  • Ako nemate modlu srce, može i neki drugi oblik, ili nacrtajte šablon.