Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Kajsija-čokolada torta

Interesantna kombinacija ukusa

1 Torta

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Kajsija-čokolada torta

Tepsija (40 x 30 cm):

malo masnoće
papir za pečenje
modlica srce

Fil:

250 ml soka od kajsije (iz konzerve, eventualno dopunjen vodom)
100 ml soka od pomorandže
4 lista/listova Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
40 g Dr. Oetker Gustin
25 g šećera
400 g slatke pavlake za kuvanje
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 konzerva kajsije (neto 240 g)

Biskvitno testo:

4 jaja
150 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
100 g pšeničnog brašna
1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom čokolade
1 ravna kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo

Priprema

Priprema

1

Fil višnja-kokos

Dobro ocedite kajsije, pritom sačuvajte sok i dopunite vodom do 250 ml (1/4 l). Dodajte sok od pomorandže. Sitno iseckajte kajsije. Želatin samo potopite prema uputstvu sa ambalaže. Pomešajte Gustin sa šećerom. Postepeno razmutite sa najmanje 6 kašika tečnosti. Preostalu tečnost prokuvajte, skinite sa šporeta i zakuvajte sa umućenim gustinom. Mešajući kratko prokuvajte puding. Istisnite želatin, mešajući ga rastvorite u vrućem pudingu i sipajte u činiju. Vreo puding direktno prekrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi.

U međuvremenu zagrejte rernu. Podmažite tepsiju i obložite papirom za pečenje, pritom na otvorenoj strani tepsije savijte papir tako da oblikujete rub.

2

Biskvitno testo

Penasto umutite jaja mikserom (nastavci za mućenje) u roku od 1 minuta muteći najvećom brzinom. U roku od jednog minuta dodajte šećer i vanilin šećer, mutite još 2 minuta. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i puding prahom, prosejte i dodajte u smesu iz dva puta, muteći kratko najmanjom brzinom. Sipajte testo na tepsiju, poravnajte i odmah pecite.

Temperatura rerne o nama 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 180 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Biskvitnu ploču odvojite, pomoću papira za pečenje istresite na radnu površinu i ostavite da se ohladi sa papirom za pečenje. Kada se ohladi, odstranite papir i presecite ploču tako da dobijete dva pravougaonika od po 30 x 20 cm. Stavite jednu koru na tacnu za tortu. Drugu koru prvo odvojite od radne površine, onda isecite modlom motive srca.

3

Umutite pavlaku sa vanilin šećerom. Voćni puding kratko umutite mikserom, pa dodajte umućenu pavlaku, kašiku po kašiku. Sipajte 3-4 kašike u špric za ukrašavanje sa zvezdastim nastavkom (Ø 10 mm). Kockice kajsija (ostavite jedno 3 kašike po strani) dodajte u preostali krem i ravnomerno premažite preko biskvita. Preklopite biskvitnom korom iz koje ste isekli srca i „rupe od srca" popunite odvojenim kajsijama. Ukrasite kremom iz šprica, poslažite biskvitna srca i ostavite tortu da odstoji najmanje 3 sata u frižideru.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste