Flag

Jedno testo - tri vrste peciva

8 Porcija/e
Srednje teško
150
Praktična priprema tri vrste peciva od jednog testa.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za testo
200 mlmlake vode
2 kesiceDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 kašičicašećera
250 mlmleka toplog
80 mlulja
1 komadbelance
900 gbrašna
2 kašičicesoli
Za kiflice
200 gsira mladog
1 kašikakajmaka
1 komadžumance
Za pužiće
3 kolutapečenice ili šunke
Za štapiće
2 kašika/ekajmaka
Za premazivanje i posipanje
1 komadjaje
lan
susam
crni susam
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1

Priprema testa

U sud sipajte toplu vodu, 2 kesice suvog kvasca i kašičicu šećera. Promešajte pa dodajte toplo mleko i kašičicu brašna. Ostavite 10 minuta. Nakon toga dodajte ulje, belance, so i brašnom zamesite testo. Pokrijte i ostavite 30 – 45 minuta na toplom mestu da testo nadođe i udvostruči zapreminu. Nadošlo testo podelite na tri dela.

2

1. deo kiflice

Testo razvucite na pobrašnjenoj radnoj površiti, pa ga premažite margarinom ili puterom. Zasecite svuda u krug i preklapajte. Ponovo ga razvucite u krug i isecite na 16 trouglova ili 12 ako želite veće kiflice.


Za fil sjedinite sir, kajmak i žumance. Filujte kiflice i rolajte. Složite na pleh, premažite jajetom i pospite lanom. Pecite na 200 °C / 20-25 minuta.

3

2.deo pužići

Testo razvucite u pravougaonik. Premažite filom koji vam je ostao od kiflica, a najmanje je ostalo polovina. Preko fila sitno iseckajte pečenicu ili šunku. Pri dnu testo premažite jajetom (da se ne bi pužići otvarali prilikom pečenja) i urolajte. Secite na oko 3 cm debljine i slažite na pleh. Premažite jajetom i pospite susamom. Na svaki pužić stavite parče margarina ili putera. Pecite na isti način kao i kiflice.

4

3.deo štapići

Testo razvucite na isti način kao za pužiće. Isecite ga po sredini. Jedan deo premažite kajmakom, a drugim delom ga preklopite. Isecite na trakice i svaku posebno uvrtite. Složite na pleh, premažite jajetom i pospite crnim susamom. Pecite na 200 °C / 15 minuta.