Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Jagoda-jogurt rolat

Osvežavajuće

1 Rolat

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Jagoda-jogurt rolat

Tepsija (40 x 30 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Biskvitno testo:

4 jaja
1 žumance
70 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
80 g pšeničnog brašna
na vrh noža Dr. Oetker Praška za pecivo

Fil od jagoda:

500 g jagoda
6 lista/listova Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
150 g blagog jogurta (3,5 % masti)
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
200 g slatke pavlake za kuvanje

Posipanje:

malo šećera u prahu

Priprema

Priprema

1

Priprema

Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju (40 x 30 cm) i obložite je papirom za pečenje. Na otvorenoj strani tepsije papir savijte tako, da oblikujete rub.

2

Biskvitno testo

Penasto umutite jaja sa žumancetom, muteći mikserom (nastavci za mućenje) najvećom brzinom oko 1 minut. Šećer pomešajte sa vanilin šećerom, dodajte u jaja u roku od 1 minuta i mutite smesu još 2 minuta. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte u smesu kratko muteći. Testo sipajte u tepsiju i pecite.

Temperatura rerne oko 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 180 °C

recipe.preparation.gas oko 180 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Biskvit odmah posle pečenja odvojite od ivica, istresite na radnu površinu i ostavite da se ohladi sa papirom sa kojim se pekao.

3

Fil od jagoda

Jagode operite i ocedite.Odvojite 4 jagode po strani, preostale očistite. 200 g jagoda ispasirajte, ostatak sitno iseckajte. Želatin potopite prema uputstvu sa kesice. Jogurt, šećer, vanilin šećer i pasirane jagode pomešajte metlicom za sneg. Umutite slatku pavlaku. Želatin otopite prema uputstvu sa kesice. Prvo pomešajte 3 kašike jogurt smese sa želatinom, potom dodajte preostalu smesu. Kada smesa počne da se želira, sjedinite sa umućenom slatkom pavlakom, a na kraju dodajte seckane jagode.Okrenite biskvitnu ploču i odstranite papir za pečenje sa biskvitne ploče. Premažite fil preko biskvita, pritom svuda ostavite slobodan rub od 2 cm. Uvijte rolat polazeći od duže strane, pritom pažljivo skinite papir sa kojim se biskvit pekao. Stavite da odstoji u frižideru najmanje 3 sata.Rolat pre služenja pospite šećerom u prahu i ukrasite pomoću 4 odvojene jagode.