Flag

Hrskava salata

4 Porcija/e
Jednostavno
40
Salata sa aromatičnim prelivom.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Po želji možete u tiganju bez dodatka masnoće da propržite i smenke suncokreta, ostavite ih da se ohlade pa ih pospite preko salate pre služenja.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1 komadpaprike manja
6 komadaparadajza (koktel)
0,25 glaviceajsberg salate
0,5 komadakrastavaca velikog
1 komadšargarepe
Dresing-preliv
200 mlsupe
1 kašičicasenfa
1 ravna kašičicasoli
1 kašikašećera
1 kašikazačinskog sirćeta npr. balsamico
1 kašikajestivog ulja
rendana kora limuna (1/2 limuna)
1 kašikazačinskog bilja seckano (po ukusu)
1

Pripremite

Očistite papriku, isecite na trake. Paradajz operite, pa u zavisnosti od veličine isecite na polutke ili četvrtke. Operite Ajsberg salatu, ocedite i iscepkajte. Krastavac operite, isecite na tanke kriške ili narendajte. Šargarepu očistite, pa sekačem isecite na fine trake.

2

Dresing-preliv

Sve sastojke dobro pomešajte. Sipajte svu salatu u veliku činiju za salatu, prelijte dresingom i dobro izmešajte.

  • Po želji možete u tiganju bez dodatka masnoće da propržite i smenke suncokreta, ostavite ih da se ohlade pa ih pospite preko salate pre služenja.