Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Holandske princes krofne

Za sve obožavaoce čokolade

12 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Holandske princes krofne

Testo:

100 ml ulja
200 ml vode
180 g brašna oštrog
3 jaja

Krem:

3 žumanceta
300 ml mleka
5 kašika/e šećera
3 kašika/e brašna
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 kesica Dr. Oetker Šlag pene

Čokoladni preliv:

300 g čokolade za kuvanje
100 ml slatke pavlake

Dekoracija:

Dr. Oetker Dekor Kakao mrvice

Priprema

Priprema

1

U šerpu odgovarajuće veličine nasuti ulje i vodu i ostaviti da provri, skloniti sa vatre i uz mešanje dodati brašno da se dobije kompaktna glatka masa bez grudvica. Prebaciti iz šerpe u posudu za mešanje i ostaviti da se smlači, a nakon toga uz mešnje mikserom dodavati, po malo, umućena jaja dok se ne dobije glatko mekano testo.

2

Dresir džakom na pleh obložen papirom formirati krofne ne veće od veličine oraha. Peći u rerni na 200 stepeni dok ne porumene, oko 30 minuta. Nakon pečenja ostaviti krofne da se potpuno ohlade.

3

U šerpi odgovarajuće veličine ugrejati 2 dl mleka dok ne proključa. U posudu za mešanje sipati ostatak mleka, brašno, vanilin šećer i žumanca i sve uz mešanje prebaciti u šerpu sa ključalim mlekom. Kuvati kratko, uz mešanje dok se ne dobije glatki krem. Prebaciti u drugu posudu i ostaviti da se ohladi.

4

Umutiti šlag sa 1 dl mleka. Kada se krem ohladi mikserom sjediniti sa šlagom. Hladne krofne filovati dresir džakom tako što se probuši dno i ušprica krem.

5

U šerpi otopiti čokoladu i slatku pavlaku, pa umočiti svaku punjenu krofnu u i ostaviti da se ohladi. Po želji, posuti ih dekorativnim mrvicama.