Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Hleb sa maslinama i pistaćima

Hleb za ljubitelje mediteranskih ukusa.

1 Porcija

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Hleb sa maslinama i pistaćima

Sastojci:

500 g brašna
300 ml vode
4 kašike ulja
1 kesica Dr. Oetker Kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica bosiljka (suvi)
50 g maslina crnih
50 g pistaćija
20 g susama

Skordelja:

0.5 vekne hleba
3 češnja belog luka
3 kašike sirćeta
soli
biber
maslinovo ulje

Za serviranje:

skordelja
2 kašike paradajza pasiranog
2 pune kašike ajvara

Priprema

Priprema

1

Hleb sa maslinama i pistaćima

U posudu za mešanje sipati brašno, so, šećer, kvasac, 2 kašike ulja i vodu i umesiti elastično kompaktno testo. Ostaviti da raste oko 60 minuta.

2

Testo premesiti i podeliti na dva dela. Jedan deo istanjiti i staviti na dno tepsije obložene papirom za pečenje. Testo posuti maslinama isečenim na kolutove, bosiljkom i pistaćima, pa prekriti i ušuškati sa ostatkom testa koje se prethodno istanji. Preliti i dobro premazati uljem, posuti susamom i sa malo soli.

3

Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta.

4

Skordelja

Hleb natopiti vodom, pa mu odstraniti koru i dobro ocediti. Beli luk usitniti u blenderu sa sirćetom, malo maslinovog ulja, solju i biberom, pa pomešati sa oceđenim hlebom.

5

Mešati i po potrebi dodavati maslinovo ulje dok se ne dobije kremasta struktura namaza. Ostaviti da se ohladi u frižideru i služiti uz hleb sa maslinama.

6

Za serviranje

U jednoj posudi pomešati pasirani paradajz i skordelju. Servirati u činijicu. U drugu činijicu sipati skordelju. U treću činijicu servirati ajvar.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste