Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Ekleri sa breskvama i borovnicama

Neobična kombinacija

1 kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Ekleri sa breskvama i borovnicama

Testo:

250 ml vode (1/4 l)
50 g margarina ili maslaca
150 g pšeničnog brašna
25 g Dr. Oetker Gustin
1 prstohvat soli
3 - 4 jaja
0,5 kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo

Nadev:

4 lista/listova Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
2 bresaka zrele (oko 200 g)
250 g posnog svežeg sira
50 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
100 g borovnica
20 g krokanta od lešnika

Posipanje:

2 kašika/e šećera u prahu

Priprema

Priprema

1

Testo

U loncu zakuvajte vodu s maslacem ili margarinom. Pomešajte brašno sa gustinom, prosejte, dodajte so i sipajte u tekućinu. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu u obliku grumena. Smesu zagrejavajte oko minut, stalno mešajući.Vrući grumen testa odmah stavite u činiju. Električnim mikserom (metlicama) pri najvećoj brzini umešajte jaje po jaje. Broj jaja zavisi od testa koje mora biti jako sjajno, a kad ga kašikom zagrabite, mora se odvajati od kašike u dugim trakama. U ohlađeno testo umešajte prašak za pecivo. Špric sa najvećim zvezdastim nastavkom napunite testom i na tepsiji za kolače (podmazana, obložena papirom za pečenje) valovito našpricajte po 12 cm duge valjčiće. Stavite da se peče.

Temperatura rerne oko 220 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 200 °C

recipe.preparation.gas oko 200 °C

Nivo rerne: srednja

Eklere odvojite od papira za pečenje. Svakom odmah odrežite gornji deo. Ostavite ih na rešetki za kolače, dok se ne ohlade.

2

Nadev

Potopite želatin u hladnoj vodi prema uputstvu sa kesice. Lagano istisnutu zagrejte u šerpici (ne kuvajte) dok se ne rastopi te ostavite da se malo ohladi. Breskve kratko zaronite u kipuću vodu (ne kuvajte), prelijte ih hladnom vodom i odvojite kožicu. Prepolovite ih, uklonite im koštice, iseckajte ih na kocke pa usitnite tako da dobijete pire. Umešajte želatin. Dodajte sveži sir, šećer i vanilin šećer i sve dobro izmešajte. Voćnu smesu ostavite da se ohladi. Sitno seckani lešnik propržite kratko u teflonskom tiganju sa malo maslaca. Borovnice proberite, operite i osušite. Zajedno sa seckanim lešnicima umešajte u voćnu smesu, koja je počela da se steže i ponovo stavite na hladno. Ostavite da se smesa toliko stvrdne da je možete lako rasporediti. Napunite eklere i poklopite. Pospite šećerom u prahu i poslužite.

0 Odabrali ste