U šerpi pomešajte maline, vanilin šećer, kristal šećer i vodu. Kuvajte 2–3 minuta, pasirajte, pa kuvajte još kratko. Dodajte limunov sok, promešajte i ostavite da se prohladi 20 minuta.
Napomena: Umesto svežih malina, bez problema možeš koristiti i zamrznute maline ili čak jagode. Samo ih kuvaj par minuta duže da omekšaju i puste sok. Ukus će i dalje biti fantastičan!
Na tacnu stavite duplu streč foliju. Piškote kratko umačite u voćni preliv i ređajte u 2 reda po 12 komada. Ostavite 30–40 minuta da omekšaju. Ostatak preliva stavite u frižider.
Umutite slatku pavlaku, mleko i puding. Dodajte šećer u prahu i krem sir, pa još kratko umutite dok ne dobijete glatku kremu.
Ravnomerno premažite fil preko piškota. Zatim uz pomoć folije savijajte krajeve piškota ka sredini u oblik rolata. Ostavite u frižideru da se stegne – najmanje 3–4 sata, a idealno preko noći.
Pažljivo skinite foliju – ako se piškote zalepe, a hoće na nekim delovima, premažite ih preostalim voćnim prelivom. Umutite šlag penu s hladnom vodom (30 sekundi lagano, zatim 3 minuta brzo), prebacite u dresir kesu i ukrasite sredinu rolata. Dodajte maline i pospite seckanim pistaćima.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači