Za recept Dunavski valovi
malo masti ili margarina | |
alu-folija |
700 g | višanja očišćenih (sveže ili iz kompota) |
250 g | omekšalog maslaca ili margarina |
200 g | šećera |
1 kesica | Dr. Oetker Vanilin šećera |
1 prstohvat | soli |
5 | jaja |
375 g | pšeničnog brašna |
3 ravne kašičice | Dr. Oetker Praška za pecivo |
20 g | kakao praha (neslađenog) |
1 kašika | mleka |
1 kesica | Dr. Oetker Pudinga sa ukusom čokolade |
100 g | šećera |
500 ml | mleka (1/2 l) |
250 g | omekšalog maslaca ili margarina |
200 g | čokolade za kuvanje |
2 kašika/e | jestivog ulja |
Prethodno zagrejte rernu. Podmažite tepsiju (40 x 30 cm). Dobro ocedite višnje.
Penasto umutite omekšali maslac ili margarin. Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer, so i mutate dok ne dobijete ujednačenu smesu. Sada dodajte jaja, jedno po jedno, svako u razmaku od oko ½ minuta, mutite najvećom brzinom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte u smesu iz 2 puta, muteći srednjom brzinom. Sipajte oko 2/3 testa na tepsiju i poravnajte. Kakao prosejte, dodajte njega i mleko u preostalo testo, sjedinite i ravnomerno raspodelite preko svetlog testa. Ispred testa (ukoliko koristite tepsiju, koja je otvorena sa jedne strane) stavite višestruko savijenu alu foliju (tako da oblikujete rub). Višnje stavite na kratko na kuhinjski ubrus, potom ih raspodelite po tamnom testu i kašikom ih blago utisnite u testo. Tepsiju stavite u rernu.
Temperatura rerne oko 180 °C
Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C
recipe.preparation.gas oko 160 °C
Nivo rerne: srednja
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Nakon pečenja ostavite testo u tepsiji da se potpuno ohladi.
Od praška za puding, 100 g šećera i mleka skuvajte puding prema uputstvu sa kesice. Ostavite puding da se ohladi (ne stavljajte ga u frižider!) i pritom povremeno promešajte. Omekšali maslac dobro umutite mikserom i dodajte ohlađeni puding, kašiku po kašiku, pritom vodite računa da i puding i maslac budu sobne temperature, jer inače krem može da užegne. Ohlađeno testo ravnomerno premažite kremom od maslaca i ostavite kolač da se hladi oko 1 sat.
Čokoladu za kuvanje grubo usitnite i zajedno sa uljem otopite na pari. Prelijte glazuru preko očvrslog krema od maslaca i ukrasite pomoću viljuške (provucite viljuškom talasasto preko glazure).
Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ako dajete svoju saglasnost, kliknite na „Prihvatam“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.
Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.
Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.
Da
Ne
Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.
Da
Ne