Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Dr. Oetker Profiterole

Profiterolama retko ko da može da odoli! Priprema je brza i jednostavna.

otprilike 25 - 30 profiterola

Jednostavno 45 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Dr. Oetker Profiterole

Sastojci:

1 pakovanje Dr. Oetker Profiterole
1 litar mleka
2 jaja
50 ml ulja
mleveni lešnici

Priprema

Priprema

1

Rernu uključiti na 200°C (donji i gornji grejač). Obložiti pleh papirom za pečenje ili podmazati uljem. U posudu za mućenje dodati 2 jaja, 4-5 kašika vode, 2-3 kašike mleka, 4-5 kašika ulja i sadržaj kesice za testo 70 g. Mutite mikserom najpre manjom brzinom, a potom najvećom brzinom najmanje 5 minuta. Uz pomoć šprica (ili dve kašičice) napravite loptice prečnika 2 – 2,5 cm i pecite na srednjem nivou rerne dok blago ne porumene (25-30 minuta). Izvadite iz rerne i ostavite ih da se ohlade.

2

U šerpu sipati 500 ml mleka i dodati smešu za čokoladni sos. Kuvati na srednje jakoj vatri, neprestano mešajući. Kada provri, kuvati još 2-3 minuta pa skloniti sa šporeta i povremeno promešati.

3

U činiju za mućenje sipati 500 ml hladnog mleka i sadržaj kesice za krem. Mutiti mikserom najpre manjom brzinom, a potom najvećom brzinom oko 3-4 minuta. Vanila kremom napuniti špric, pa njime probijati loptice i puniti ih. Loptice se mogu i podeliti na pola pa filovati kašičicom.

4

Napunjene loptice prelijte  čokoladnim prelivom i obilno pospite lešnikom. Možete ih servirati odmah, a preporuka je da odostoje nekoliko sati u frižideru, kako bi se filovi rashladili, a testo natopilo.