Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Diplomat kocke

Očaravajuće kocke

1 kolač

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Diplomat kocke

Testo:

200 - 250 g lisnatog testa smrznutog

Krem:

2 kesice Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile
100 g šećera
200 g slatke pavlake
400 ml mleka
3 - 4 kašika/e ruma
250 ml slatke pavlake
1 kesica Dr. Oetker Kremfixa
100 - 150 g piškota
3 kašika/e ruma

Ukrašavanje:

malo šećera u prahu
50 g Dr. Oetker Dekor Kakao mrvica ili rendane čokolade

Priprema

Priprema

1

Priprema

Lisnato testo ostavite da se odmrzne na sobnoj temperaturi, podelite ga na dve polovine i razvaljajte na veličinu tepsije. Prvi list stavite na tepsiju za pečenje (oko 35x20 cm), koju ste okrenuli na poleđinu i pobrašnili. Probodite viljuškom i stavite da se peče. Na isti način ispecite drugi list.

Temperatura rerne oko 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 180 °C

recipe.preparation.gas oko 180 °C

Nivo rerne: srednja

Ispečene listove ostavite da se ohlade.

2

Krem

Prema uputstvu sa kesice pomešajte prašak za puding sa šecerom i 200 ml slatke pavlake. Zakuvajte mleko, umešajte razmućeni puding, pa ponovo zakuvajte. Puding prekrijte folijom (da se ne stvori kožica) i ostavite da se ohladi. U ohlađen puding dodajte rum. 250 ml slatke pavlake umutite sa Kremfixom u čvrst šlag pa dodajte u puding.Jedan list ispečenog testa premažite polovinom krema, na njega poređajte piškote, poprskajte rumom, pa premažite ostatkom krema. Na to položite drugi ispečeni list i lagano pritisnite. Isecite na kocke iste veličine. Ostavite kocke da 1 - 2 sata odstoje na hladnom. Pre serviranja ih ukrasite šecerom u prahu i kakao mrvicama ili rendanom čokoladom.