Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Čoko-višnja kolač sa mrvicama od badema

Interesantna kombinacija ukusa

1 kolač

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Čoko-višnja kolač sa mrvicama od badema

Tepsija (40 x 30 cm):

malo masnoće
alu-folija

Višnja-čoko nadev:

1 kg višanja
2 kesice Dr. Oetker Pudinga sa ukusom čokolade
100 g šećera
500 ml mleka (1/2 l)
200 ml slatke pavlake

Testo sa uljem i sirom:

300 g pšeničnog brašna
4 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
125 g švapskog sira ili kisele pavlake
100 ml mleka
100 ml jestivog ulja npr. suncokretovo

Mrvice od badema:

100 g mlevenog badema
100 g pšeničnog brašna
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
100 g mekog margarina ili maslaca

Priprema

Priprema

1

Višnja-čoko nadev

Operite višnje, ocedite, očistite i odstranite koštice. Od 2 kesice praška za puding skuvajte puding prema uputstvu sa kesice, ali sa samo 100 g šećera, 500 ml mleka i 200 ml slatke pavlake. Ostavite puding da se ohladi, pritom povremeno promešajte.U međuvremenu zagrejte rernu i podmažite tepsiju.

2

Testo sa uljem i sirom

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke i mutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najnižom, potom najvećom brzinom sve dok ne dobijete ujednačeno testo. (Ne mutite predugo, jer će se u suprotnom testo lepiti). Razvijte testo na tepsiji. Premažite pudingom, rasporedite višnje preko toga. Na otvorenoj strani tepsije obrazujte rub od višestruko savijene alufolije.

3

Mrvice od badema

Prosejte brašno u činiju i pomešajte sa bademom, šećerom i vanilin šećerom. Dodajte omekšali maslac ili margarin i sve mutite mikserom (nastavci za mućenje) dok ne dobijete mrvice. Mrvice rasporedite preko višanja. Stavite da se peče.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite kolač da se ohladi u tepsiji na rešetki za kolače.